Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

... η Μάνια, το δάνειο και τα πρωτοβρόχια !!!

*
"NewPost.gr"
***
*
Μνημόνιο και στην "Ελευθεροτυπία"
*
Εκεί που οι εργαζόμενοι στη Μίνωος ήξεραν πως πληρώθηκαν (15μερο) με το ζόρι και ουδείς γνωρίζει πως θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα, ήρθε η καλή η είδηση: Η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία διαπραγματευόταν δάνειο από 2- 3 τράπεζες, πήρε θετική απάντηση και σπεύδει από το χωριό της (τον θεϊκό Ασπροπόταμο) όπου βρίσκεται για να υπογράψει.

Επειδή όμως ουδέν... καλό αμιγές κακού (το τούμπαρα και δεν ξέρω αν είναι δόκιμο) το δάνειο συνοδεύεται από business plan Μνημονιακού χαρακτήρα. Οπότε από Σεπτέμβριο στην Ελευθεροτυπία θα έχουμε... όργανα.

Συγκεκριμένα το business plan - λέγεται, προβλέπει μείωση του συνολικού κόστους κατά 40%. Και αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ότι όσο και αν περικοπούν περιοδικά και ειδικές εκδόσεις, όσο και αν γίνει οικονομία στα γενικά έξοδα, το μαχαίρι φτάνει μοιραία και στους εργαζόμενους.

Ακούγεται ότι η Μάνια δεν θέλει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, ίσως και γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν την παίρνει. Για τον λόγο αυτό, σκέφτεται να «ξεφορτώσει» συνταξιούχους και να κάνει και μια εθελούσια για να «ελαφρύνει» το βεβαρυμένο μισθολόγιο.

Όλα αυτά όμως με τα... πρωτοβρόχια.
Χριστίνα Αναστασίου
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου