Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

... η ανθρωποφάγος Liberis Publications ...

*
Παρατύπως
***
*
Έχει GLAMOUR
κι αφήνει πίσω του θύματα
*
Δεν χόρτασε από τις προηγούμενες (την άνοιξη έγιναν οι τελευταίες) μειώσεις μισθών η… Liberis Publications, του γνωστού μεγαλοεκδότη, και όπως ήταν ούτως ή άλλως αναμενόμενο επανήλθε στα μέσα του καλοκαιριού να ζητήσει και πάλι τη… βοήθεια των εργαζομένων για να αντιμετωπίσει την κρίση.
.
 Έτσι λοιπόν, σήμερα ανακοινώθηκε σε όλο το προσωπικό ένα πρόγραμμα που προβλέπει εργασία 4 ημερών λιγότερων ανά μήνα και μείωση αμοιβών 16%. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα κόψει τους εξωτερικούς συνεργάτες (εργαζόμενους με ΔΠΥ) και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι… εσωτερικοί θα δουλεύουν για δύο ανθρώπους ο καθένας.
.
Και λιγότερα λεφτά, και περισσότερη δουλειά σε λιγότερες μέρες. Σε απλά οικονομικά, μεγαλώνει η εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα… Είναι το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν καλά οι εργοδότες.
.
Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι και στην Liberis Publications ο κατήφορος δεν θα σταματήσει, διαψεύδοντας όσους νόμιζαν ότι ο εργοδότης με τις προηγούμενες μειώσεις μισθών πήρε αυτή τη… βοήθεια που ζήταγε κι επομένως η ανθρωποθυσία θα σταματούσε εκεί. Δεν επρόκειτο να σταματήσει, κι ούτε και τώρα θα σταματήσει. Εκτός κι αν τον αναγκάσουν οι εργαζόμενοί του μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο…
.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου