Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ - Όχι στην καταλήστευσή του ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
*
Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ
*
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τάσσεται στο πλευρό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στηρίζει την απόφαση για τη μη ένταξη του Ταμείου στο “κούρεμα” των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Μας αφήνει άφωνους ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά από τους εκβιαστικούς απειλητικούς “λεονταρισμούς” εναντίον όσων αρνούνται το κούρεμα, στη σύσκεψη με τα Προεδρεία των ασφαλιστικών Ταμείων, ομολόγησε με “χατζηαβατική” λογική ότι «οι κοινοτικοί εταίροι μας δεν μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα για το κοινωνικό κράτος», όπως αποκάλυψε στη ΝΕΤ ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην κυβερνητική προσπάθεια χρησιμοποίησης των αποθεματικών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και όλων των ασφαλιστικών ταμείων για την εξυπηρέτηση του PSI, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου. Είμαστε αντίθετοι διότι αφενός το “κούρεμα” προβλέπεται μόνο για ιδιώτες επενδυτές και όχι για ΝΠΔΔ όπως είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία και αφετέρου δεν διασφαλίζεται η αναπλήρωση των απωλειών.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. έχει ήδη καταγγείλει την αντισυνταγματική απόσπαση της εξουσίας διαχείρισης των κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων από τις διοικήσεις τους, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα κεφάλαια των Ταμείων υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν (χορήγηση συντάξεων και παροχή υπηρεσιών υγείας).

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία απέστειλε εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος καλώντας την να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποτροπή οποιασδήποτε απομείωσής τους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αποδέχονται καμιά μείωση των αποθεματικών, που θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η περιουσία των Ταμείων μας είναι προϊόν των εισφορών που καταβάλλονται επί δεκαετίες, δεν ανήκει σε κανέναν άλλο και προορίζεται μόνο για τους καταστατικούς σκοπούς των Ταμείων.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων με τα κεφάλαια των Ταμείων και μελετά ήδη την ανάληψη κάθε απαραίτητου μέτρου διασφάλισης της περιουσίας μας. Χρήματα καταθέσαμε και χρήματα θέλουμε πίσω στο ακέραιο.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κηρύσσει συναγερμό και καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στην Ενημέρωση να εντείνουν την επαγρύπνηση και ετοιμότητα των μελών τους, για άμεση δυναμική εναντίωση σε τυχόν κυβερνητική απόπειρα υποχρεωτικής ένταξης του ασφαλιστικού Ταμείου στο “κούρεμα”. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να αντιταχθούμε στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν την αποδυνάμωση, υπονόμευση και διάλυση των υπηρεσιών για κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα στην υγεία, την περίθαλψη και τη σύνταξη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Η ΕΤΗΠΤΑ θα βγάλει καμία ανακοίνωση; Ποιός μας εγγυάται τα κεφάλαια; Εξ άλλου τα 1,6 δις κουρεύεται. Για τα 300 εκ. αναφέρονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμος 12:46
    ... η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ μάλλον θεωρεί περιττή πολυτέλεια την πληροφόρηση των μελών της ...
    ... εξάλλου αν και εφόσον εκδοθεί κάποια τέτοια ανακοίνωση, ίσως θα πρέπει να επισημαίνεται η ληστεία των αποθεματικών και η "απόφαση να μην μετέχουμε με τα κεφάλαια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ύψους 400 εκ. ευρώ" ...
    ... ε, τότε μπορεί να προσβληθούν "οι φίλοι υπουργοί της ΕΤΗΠΤΑ" ...
    ... καταλαβαίνεις ...
    ... και οι Θεοχάρης - Μυλωνάς θα βρεθούν σε δύσκολη θέση ...
    ... το ίδιο συμβαίνει και με το αίτημα της "Ανασυγκρότησης" για σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να ενημερωθεί ο κλάδος για ΟΛΑ τα θέματα και ποιά είναι η θέση της ΕΤΗΠΤΑ ...
    ... δεν θέλουν Συνέλευση ...
    ... άσε που δεν έχουν και τίποτα να παρουσιάσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαν ρε παιδιά. Θεό τον έχετε κάνει τον Θεοχάρη.
    Τι γίνεται με τις Συλλογικές Συμβάσεις; Ξεκίνησαν οι διαδικασίες;
    Όλοι φωνάζουν για έκτακτη γενική συνέλευση και ενημέρωση. Αν χρειάζονται υπογραφές μελών ας μας το πουν.
    Μας έχουν γράψει κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 01:27
      ... θεός ο Θεοχάρης; Λες; ...
      ... με εξαπτέρυγο τον Μυλωνά; ...
      ... όλα είναι δυνατά σ' αυτόν τον κόσμο ...
      ... επί της ουσίας, τώρα ...
      ... για τη ΣΣΕ, εδώ ο καθένας - ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ κ.λπ. - λειτουργεί από μόνος του ...
      ... ο ένας παρακαλάει τους εργοδότες, ο άλλος τους ξεσκονίζει και ο παράλλος τους γυαλίζει τα παπούτσια ...
      ... όποιος είναι λίγο μέσα στα πράγματα αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση για πράξεις και παραλείψης που συμβαίνουν ιδιαίτερα στην Αριστείδου ...
      ... δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα ...
      ... μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα άμεσης αντικατάστασής τους ...
      ... τα παιδιά της Ανασυγκρότησης κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα προβλήματα - μην διαφεύγει της προσοχής ότι είναι και αυτοί απλήρωτοι για περίπου εφτά μήνες (Παναγόπουλος, Φοβάκης) και ο Μπελίκας είναι από τους λίγους στον ΔΟΛ που δεν έχει υπογράψει ατομική σύμβαση, και δεν "χαίρει καμίας εκτίμησης" από την εργοδοσία ...
      ... πάντως το παλεύουμε και συνεχίζουμε ...

      Διαγραφή