Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

... Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου - απεργία για ΣΣΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Αποφάσισε απεργία με ανοιχτή ημερομηνία
Πρόγραμμα δράσης με στόχο, σε κάθε τόπο δουλειάς, να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην κατακρεούργηση μισθών και συμβάσεων
*
Απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο με ανοιχτή ημερομηνία πήρε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για την απόκρουση των άγριων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που κάνει χάρισμα η κυβέρνηση στην εργοδοσία.
Ταυτόχρονα, με στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, η Ομοσπονδία προχωρά σε σειρά δραστηριοτήτων. Την Πέμπτη έγιναν  περιοδείες σε εργοστάσια του κλάδου στη βιομηχανική ζώνη Πατρών («Georgia Pacific», «El Pack» κλπ.), ενώ έχει προγραμματιστεί και γενική συνέλευση του κλαδικού συνδικάτου Τύπου - Χάρτου Αχαΐας. Για σήμερα Παρασκευή προγραμματίστηκε σύσκεψη των σωματείων του κλάδου της Πελοποννήσου. Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα, οργανώνονται μια σειρά από Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων στα εργοστάσια της Αττικής.
.
Επιστολή στις εργοδοτικές ενώσεις
.
Με επιστολή τους προς όλες τις εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, τονίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά μείωση μισθών, καμιά επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η επιστολή απευθύνεται στους: ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου, Ελληνικό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Κυματοειδούς Χαρτονιού και Χαρτοκιβωτίων, Σύνδεσμο Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας, Βιοτεχνική Ενωση Κλάδων Βιβλιοδεσίας Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, Σύνδεσμο Φωτοστοιχειοθετικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας, έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου όπως και τα Σωματεία του κλάδου επιχειρησιακά και κλαδικά, αποφασίσαμε να μη δεχθούμε καμία μείωση στα μεροκάματα και στους μισθούς μας, γιατί ήδη οι μισθοί μας έχουν υποστεί πολύπλευρη μείωση που φτάνει έως και 40% από τη συνεχιζόμενη φοροληστεία που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση, τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης όπως επίσης στο ρεύμα, νερό, στο πετρέλαιο, βενζίνες, τις περικοπές και την εμπορευματοποίηση σε Υγεία, Παιδεία, την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου της εκ περιτροπής εργασίας που σε ορισμένους χώρους η μείωση φτάνει έως και 50% και τέλος βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο χωρίς καμία αύξηση με την αδιαλλαξία που εσείς δείχνετε στην υπογραφή των ΣΣΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αν προτίθεστε να κάνετε και άλλη μείωση στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης που παίρνουμε αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους θα μας βρείτε απέναντί σας. Σας προειδοποιούμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις κατά χώρους δουλειάς και κατά κλάδο, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και αναλαμβάνεται πλήρως την ευθύνη για τις εξελίξεις που με τις ενέργειές σας εσείς θα πυροδοτήσετε, να μας βυθίσετε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης που τα κέρδη σας δημιούργησαν».

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου