Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

... ο κ. Κανέλλης και το δικαίωμα στην απεργοσπασία ...

*
Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
***
*
Ο κ. Κανέλλης
και η μαεστρία
της προληπτικής απεργοσπασίας
*
Με μια ανακοίνωση-σταθμό για το απανταχού απεργοσπαστικό κίνημα, το σημαίνον στέλεχος του ΔΟΛ (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Mega κλπ.) Ηλίας Κανέλλης προτρέπει με περίσσιο θράσος και αλαζονεία τους συναδέλφους να μην ακολουθήσουν την πιθανολογούμενη απόφαση της ΕΣΗΕΑ για απεργία (μετά και τη σημερινή απόφαση του Διασωματειακού) και να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Πρέπει να αποτελεί μια από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις όπου εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων προαναγγέλλει τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού ενάντια στο ίδιο το σωματείο που εκπροσωπεί με την παρουσία του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε στον ιστότοπο της συνδικαλιστικής του παράταξης, ο κ. Κανέλλης προχωρά και σε μια σειρά διαπιστώσεων, πολιτικών και μη.

Η πρώτη μεγαλόσχημη διαπίστωση, η οποία διατυπώνεται εντός 15 λέξεων, έρχεται να σβήσει διαχωριστικές γραμμές και πολιτικο-φιλοσοφικές αντιπαραθέσεις εκατοντάδων χρόνων, για να δείξει σε όλους εμάς τους «τυφλούς» ότι δεν έχει σημασία πού εδράζει ο καθένας τη διαφωνία του, αρκεί που όλοι διαφωνούν για το ίδιο. Στα μαύρα μεσάνυχτα που έχει ο κ. Κανέλλης, όλες οι αγελάδες τού φαίνονται μαύρες.

«…περί αντίστασης στο κούρεμα των ομολόγων και διάφορες άλλες πολιτικές εκτιμήσεις που, όλες, ταυτίζονται με τις θέσεις μιας ανεδαφικής ακραίας αριστεράς (αλλά και της λεγόμενης αντιμνημονιακής άκρας δεξιάς).»

10 στη Μελέτη και Υπεράσπιση του Μνημονίου, 10 με τόνο στον κοινωνικό αυτοματισμό. Εμείς, από τη γαλαρία, θυμίζουμε απλώς στον πιο καλό τον μαθητή ότι, εκτός από τα καταληστευμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι «πολιτικές εκτιμήσεις» των ημερών περιλαμβάνουν γεγονότα όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων. Ψιλά γράμματα.  

Μετά, ο κ. Κανέλλης, σαν σωστός απουσιολόγος (των αφεντικών), μας προειδοποιεί για τους κινδύνους της απεργίας. Ξέρει ο κ. Κανέλλης ότι η τακτική του φόβου πιάνει: όλο και κάποιος θα τσιμπήσει, ειδικά τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και ο καθένας μετράει το μεροκάματο. Γιατί, στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιος φταίει για τη συρρίκνωση των μισθών και τις απολύσεις; Μα φυσικά οι απεργίες! Οι κινητοποιήσεις! Και ποιος κερδίζει από αυτό; Φυσικά τα αφεντικά! Άρα ας καθίσουμε όλοι στ’ αυγά μας – απλήρωτοι, απολυμένοι, άνεργοι, εργαζόμενοι των 400 ή των 500 ευρώ. Αν δεν απεργούσαμε ποτέ, τώρα θα την περνούσαμε ζωή και κότα. Φως φανάρι.

«Με συρρικνωμένο το εισόδημά τους λόγω της χωρίς στόχο επαναστατικής γυμναστικής στην οποία υπέβαλε η ΕΣΗΕΑ τα μέλη της το προηγούμενο διάστημα, που δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι δημοσιογράφοι καλούνται να ελαφρύνουν το μισθολογικό κόστος των εταιρειών Τύπου, δηλαδή των εργοδοτών τους, που θα εξοικονομήσουν ακόμα δυο ημερομίσθια από τον γλίσχρο και κουρεμένο μισθό των εργαζομένων.»

Πρόκειται για μια υποδειγματική πρόταση τύπου Fairy. Τόσα συμπυκνωμένα εργοδοτικά νοήματα, σχεδιασμένα να εξαφανίσουν κάθε δύσκολο απεργιακό «λεκέ», σπάνια συναντά κανείς σε 4 γραμμές. Όμως, παρά το μεθοδικό «τρίψιμο – στύψιμο – γυάλισμα», υπάρχει πάντα περίπτωση κάποιοι να ξεφύγουν και ν’ αποφασίσουν τελικά να απεργήσουν. Και γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Κανέλλης έχει τη λύση.

«…η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση καλεί τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να αποδοκιμάσουν την απόφαση του διασωματειακού και τη μεθόδευση της ανεύθυνης συνδικαλιστικής τους ηγεσίας […]. Από την πλευρά μας, θα προασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία – που είναι βασικό ατομικό δικαίωμα.»

Η Απεργοσπαστική Μπάντα των Απανταχού Ρουφιάνων και Οσφυοκαμπτών, με μαέστρο τον κ. Κανέλλη, θα είναι εκεί, να βαράει τα ντέφια και τα νταούλια για να μπορέσουν οι εργολάβοι και οι πλοιοκτήτες των ανμονοπύθμενων και υπερκοστολογημένων ΜΜΕ να συνεχίσουν ανενόχλητοι τους χορούς τους πάνω στα κορμιά των εργαζομένων. Η Μπάντα διατίθεται για κάθε μικρό ή μεγάλο εργοδοτικό πάρτι. Έχει ευρεία γκάμα από απεργοσπαστικά σουξέ και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να τα παρουσιάσει με παγωμένο μπρίο και καθόλου φαντασία στους καλοπληρωτές της. Ο κ. Κανέλλης αποδεικνύεται άξιος αντικαταστάτης του κ. Νταλάρα επί σκηνής.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ
---
*
 

1 σχόλιο:

  1. "Φωτιά & τσεκούρι στους προσκυνημένους"
    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

    Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίον των συμπατριωτών του.
    Ο Δημήτριος Νενέκος έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.
    Αρχικά διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον αλβανικής καταγωγής, Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε ορισμένα προνόμια. Το 1826 προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή