Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

... "Αθηνόραμα" ...τεσσάρων ημερών !!!

*
greektv.com
***
*

Εκ περιτροπής εργασία
στο "Αθηνόραμα"
λόγω περιρρέουσας ατμόσφαιρας

Αν ήθελε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους της η ιδιοκτησία του περιοδικού "Αθηνόραμα" φαίνεται πως τα κατάφερε. Μετά από 30 και πλέον απολύσεις, μειώσεις μισθών και εφαρμογή των μνημονιακών περικοπών στα επιδόματα από τον προηγούμενο μήνα, ενημέρωση δια της τοιχοκολλήσεως πως για τους επόμενους 3 μήνες θα προσφέρεται εργασία 4 ημερών.
.
Για όλους!
.
Αυτή τη φορά δεν έστειλε mail σε όλους. Η εντολή τοιχοκολλήθηκε (κλικ  στη φωτο) και η διοίκηση κάλεσε σε διαβούλευση. Όχι όμως όλους τους εργαζόμενους αλλά μισούς-μισούς. Χωρισμένους σε ομάδες....
.
Οι λόγοι που επικαλείται για την εκ περιτροπής εργασία είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και του κλάδου....Τουλάχιστον δεν τους γράφει πως πρέπει να ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα για να μην χαθεί το ευρώ! (ναι, γινόταν κι αυτό).
.
Όσο για την κατάσταση του κλάδου, μόλις πρόσφατα στο "Αθηνόραμα" κόμπαζαν πως ο Αντώνης Λυμπέρης συζητά να πουλήσει προς 5 εκατ. ευρώ(!) το 50% της συμμετοχής του. Κι αυτό γιατί είναι δυνατό brand name και κατάφερε να βγάλει εκτός αγοράς όλους τους ανταγωνιστές....
Με αυτά που γίνονται δύσκολο να διατηρηθεί το brand name...
** 
Και μια λεπτομέρεια με σημασία. Όταν ζητήθηκε να πάει το σωματείο της ΕΣΠΗΤ υπήρξε άρνηση για να μην "νομιμοποιηθεί" η πράξη της ιδιοκτησίας!! Δηλαδή; Εννοείται πως σε περίπτωση εκ περιτροπής εργασία η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει οικονομικά στοιχεία, κ.λ.π. Κι αυτά φυσικά πρέπει να τα απαιτήσει το σωματείο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου