Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

... επιστολή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για πάγωμα νόμων ...

*
Σχολιαστής ΕΠΗΕΑ
***
*
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
στον Υπουργό Εργασίας για:
«δυνατότητα παγώματος νόμων,
που προβλέπουν τις νέες περικοπές στις συντάξεις»
*
Ας σταματήσουν επιτέλους οι κάθε λογής «επαΐοντες»... να προκαλούν τη κρίση μας, εμπορευόμενοι την εξαθλίωση.

Με δεδομένο ότι η παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση – βάση του συντάγματος – δεν έχει καμία δικαιοδοσία να προβεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή ακυρωτική δυνατότητα ακόμα και σε επίπεδο απλής αναστολής ισχύουσα  νομοθεσίας.


Τι νόημα έχουν αυτές οι επιστολές, παρά το να: Συγκαλύψουν αλλεπάλληλες τακτικές ήττες, ανικανότητες και, συνειδή απροθυμία να αντιμετωπισθεί η ασφαλιστική ισοπέδωση και από την πλέον αμυντική θέση.


Ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ας εφαρμόσει άμεσα την ισχύουσα νομοθεσία για τους ασφαλισμένους - συνταξιούχους του ταμείου μας και ενδεικτικά αναφέρουμε:


1) Την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας, στους συναδέλφους /σες, που βρίσκονται σε καθεστώς «επίσχεσης» εργασίας σε εφαρμογή του Νόμου Κουτρουμάνη - ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1646 11 Μαΐου 2012 Αριθμ. Φ. 10070/10855/730


2) Να καταβληθεί άμεσα το επίδομα γάμου στις συνταξιούχες γυναίκες που «εξαναγκάζονται» σε ένα φαύλο κύκλο μακροχρόνιων δικαστικών προσφυγών για την καταβολή του.


Αυτά και πολλά άλλα - όχι επι του παρόντος ...στους γραφειοκράτες αλλά και στις συνδικαλιστικές  «ηγεσίες» που διαχειρίστηκαν το παρόν και το μέλλον μας, σ’ ένα βάρβαρο σύστημα που:


Σκοτώνει τα «άλογα» που γέρασαν ...δολοφονεί την αυριανή ελπίδα της νέας γενιάς για αξιοπρεπή σύνταξη - πρόνοια - υγεία και περίθαλψη.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...

Δημοσιεύουμε την Επιστολή του Προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ



---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου