Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

... "Ε" - περιμένοντας έναν χρησμό της Μάνιας ...

*
Εκπρόσωπος
"Ελευθεροτυπίας"
***
*
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τριμερής επιτροπή στο υπουργείο Εργασίας
για το μέλλον της Χ.Κ.Τεγόπουλος
.
Πρόταση για συνεταιρισμό των εργαζομένων
.

Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (30-5-2012) με ψήφισμά της:

- Καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Ομοσπονδία Λιθογράφων) να ζητήσουν άμεσα από το υπουργείο Εργασίας να συγκαλέσει τριμερή επιτροπή (υπουργείο, Χ.Κ.Τεγόπουλος , εργαζόμενοι) προκειμένου η διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει για τα σχέδιά της σχετικά με το μέλλον της και το μέλλον των εργαζομένων, μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Η συνέλευση επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, Τετάρτη 30 Μαϊου και παρότι έχουν περάσει πέντε μέρες από την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την απόρριψη της αίτησης, η διοίκηση δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδιά της. Η συνέλευση ζητά αυτό να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα :

- Αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ( καταψήφισαν 6 εργαζόμενοι) να διερευνηθεί από τους εργασιακούς εκπροσώπους η δυνατότητα σύστασης συνεταιρισμού των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη συνέχεια, να ενημερωθεί η συνέλευση.

- Εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή. Η νέα σύνθεση της είναι η εξης: Πάνος Σωκος, Σωτήρης Νικολόπουλος, Φώτης Παναγόπουλος, Γιάννης Μπογιόπουλος, Σωτήρης Στογιάνης, Χρήστος Ζέρβας, Βαγγέλης Καραγιώργος, Γεωργία Μυλωνάκη, Στελια Τζανετάκη, Ευγενία Κουνέλη, Μαργιέλα Γερογιάννη, Κώστας Περδικέας, Σία Κούση, Σπύρος Κατσάτος.

- Απέρριψε με ψήφους 89 κατά, 18 υπέρ και 7 λευκά πρόταση που έλεγε: "η συνέλευση χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες μας, απορρίπτοντας την προσχηματική αίτηση της επιχείρησης για υπαγωγή στο άρθρο 99".
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου