Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

... Πρακτορεία Διανομής: "Δεν υπάρχει φως" !!!


*
Τυπολογίες
***
*
Σε συνενώσεις κλάδων
προχωρούν τα δύο Πρακτορεία Διανομής
.
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι συζητήσεις που εδώ και καιρό γίνονται μεταξύ των δύο Πρακτορείων Διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη» για συνεργασία στο επίπεδο συνενώσεων κλάδων και συγχώνευσης των δικτύων (διακίνηση, υποπρακτορεία κ.λπ.), με μοναδικό στόχο να μπορέσουν, λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων, με περικοπές να επιβιώσουν.

Συγκεκριμένα οι συζητήσεις αφορούν την ενοποίηση του στόλου των αυτοκινήτων, της μεταφοράς και της διανομής. Από την υλοποίηση αυτού του στόχου προβλέπεται ότι η συνολική δαπάνη θα περιοριστεί περίπου στο μισό!
Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει και την ενοποίηση των Logistics.
Ακόμη, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για τετραήμερη εργασία, σε δύο βάρδιες, εκ περιτροπής, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν απολύσεις.
Όλα αυτές οι κινήσεις γίνονται λόγω της τεράστιας πτώσης της κυκλοφορίας των εφημερίδων και των περιοδικών. Για το 2012 προβλέπεται μια ακόμα μείωση 35 με 40%, που αν προστεθεί στις απώλειες από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα η συνολική πτώση φθάνει στο 60%!
Και τα χειρότερα δεν έχουν φτάσει. Χαρακτηριστική είναι η φράση στελέχους ενός από τα δύο πρακτορεία: «Δεν υπάρχει φως»!
Οι εκτιμήσεις γι’ αυτό που έρχεται είναι ότι δύσκολα θα αντέξουν οι ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες. Εκεί θα υπάρξει ξεκαθάρισμα… Το ίδιο και στις ημερήσιες αθλητικές, ενώ τα πράγματα θα είναι βουνό για τις οικονομικές.
Εκεί που διαβλέπουν να κρατάνε δυνάμεις είναι οι εβδομαδιαίες, με άποψη, ανάλυση και έγκυρη ενημέρωση, προς τις οποίες μετακινείται αναγνωστικό κοινό, που με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν μπορεί να αγοράζει κάθε μέρα εφημερίδα, ενώ μία την εβδομάδα έχει ακόμα την οικονομική δυνατότητα να παίρνει.
Επίσης, εκτιμούν ότι από τα περιοδικά θα αντέξουν τα εξειδικευμένα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου