Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

... Χ.Κ. Τεγόπουλος - άρχισαν οι χοροί των πτωχεύσεων ...


*
Εκπρόσωπος
"Ελευθεροτυπίας"
***
*
Αίτηση πτώχευσης
της Χ.Κ. Τεγόπουλος
από την EWORX
.

Αίτηση πτώχευσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος κατέθεσε η εταιρεία "EWORX ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" στις 28-6-2012. Η αίτηση θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2012.
.
Επίσης η ίδια εταιρεία κατέθεσε και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων.
.
Στις 6 Ιουλίου εκδόθηκε προσωρινή διαταγή η οποία αναστέλλει προσωρινά τις ατομικές διώξεις (αναγκαστική εκτέλεση, λήψη ασφαλιστικών μέτρων) και απαγορεύει την πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της αίτησης στην ορισθείσα δικάσιμο.
.
Στην αίτηση πτώχευσης η εταιρεία  ΕWORX  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η Χ.Κ.Τεγόπουλος βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση παύσης των πληρωμών της, αφού λόγω της προδήλου έλλειψης χρηματικών μέσων ( ρευστότητας), έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία, να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές, εμπορικού χαρακτήρα, υποχρεώσεις της".
.
Η ΕWORX διεκδικεί από την Χ.Κ.Τεγόπουλος περίπου 47.000 ευρώ.
.
Ασφαλιστικά μέτρα από την Αlpha Bank
.
τηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Χ.Κ. Τεγόπουλος κατέθεσε στις 2 Ιουλίου η Alpha Bank. Με την αίτησή της ζήτησε μεταξύ άλλων:
.
Πρώτον, να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων, δηλαδή του σήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.
.
Δεύτερον, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η νομική και πραγματική μεταβολή των σημάτων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως.
.
Οι συνολικές απαιτήσεις της Alpha Bank ανέρχονται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ.
.
Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου, το δικαστήριο απαγορεύει τη νομική μεταβολή των σημάτων " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στην ορισθείσα δικάσιμο, η οποία είναι στις 20 Νοεμβρίου 2012.
.
***
media project
***
*
Κάνουν παιχνίδι οι τράπεζες
*
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την "Ελευθεροτυπία". Επιβεβαιώνεται πλέον πως η Alpha κατέθεσε αίτημα πτώχευσης (ασφαλιστικά μέτρα) της εταιρείας της "Ε", ενώ έχει καταγγείλει και τη δανειακή σύμβαση με την εφημερίδα.
.
Κατά πληροφορίες μας για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ στελεχών της Alpha και της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου. Ο τίτλος του ρεπορτάζ του media project ότι "Οι Τράπεζες πετάνε εξω από την "Ε" τη Μάνια" αποδείχθηκε προφητικός.
.
Οι εργαζόμενοι από τη δική τους πλευρά πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση σε λίγη ώρα όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι νέες εξελίξεις.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου