Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

... για την και περί της "Εφημερίδας των Συντακτών" ...



*
zoornalistas
***
*
Η Εφημερίδα των Συντακτών,
οι «δυνατές υπογραφές»
και ο Γιάννης Παντελάκης

Διστακτικά κινούνται προς το παρόν οι περίπου 80 πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας για την έκδοση του νέου φύλλου που θα έχει τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών» και έδρα τα παλιά γραφεία της Κολοκοτρώνη. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις και διαφωνίες για τον τρόπο διοίκησης της νέας εφημερίδας καθώς όλοι οι συμμέτοχοι είναι και μέτοχοι και αυτό περιπλέκει λίγο την κατάσταση. Βέβαια όλοι πιστεύουν πως με αμοιβαίες παραχωρήσεις, υποχωρήσεις και λίγη καλή θέληση, αυτού του είδους τα προβλήματα λύνονται σχετικά εύκολα.

Ενα άλλο θέμα είναι και το κόστος έκδοσης που θα έχει ένα ημερήσιο φύλλο και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν προτάσεις ώστε «Η Eφημερίδα των Συντακτών» να μην είναι ημερήσια αλλά εβδομαδιαία. Την ίδια στιγμή υπάρχει και πρόταση να προηγηθεί της έκδοσης του φύλλου, η δημιουργία ενός σάιτ με τις «δυνατές υπογραφές» των παλαιών συντακτών της Ελευθεροτυπίας που μετέχουν του εγχειρήματος, ώστε να γίνει γνωστή και να διαφημιστεί η επικείμενη έκδοση με σχετικά πολύ μικρό κόστος.
.
 Επικεφαλής της έμπειρης ομάδας από την Ελευθεροτυπία, είναι πολύ πιθανόν να τεθεί ο Γιάννης Παντελάκης 
καθώς όλοι συμφωνούν στο πρόσωπό του για να ηγηθεί της προσπάθειας.
---
*
Τυπολογίες
***
*

Έρχεται η «Εφημερίδα των συντακτών»
Η εφημερίδα θα προσδιορίζεται ως αδέσμευτη και ανεξάρτητη.  Ο τίτλος είναι "Η Εφημερίδα των Συντακτών" και  μπαίνει στην τελική ευθεία για την έκδοσή της θέλοντας να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί κυρίως από το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας», αλλά και από τις διεργασίες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, υπό το βάρος του Μνημονίου, έχοντας κεντροαριστερή κατεύθυνση, με μοντέρνα αντίληψη και σχεδιασμό.
Στηρίζεται σε μια κίνηση περίπου 100 ατόμων, εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά  προερχόμενοι  κυρίως από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, οι οποίοι δημιούργησαν το Συνεταιρισμό των Εργαζομένων σε Εφημερίδες και Περιοδικά. Ο Συνεταιρισμός έχει αυτή τη στιγμή το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Στόχος είναι ο Συνεταιρισμός να έχει το 51% της εταιρείας και το υπόλοιπο 49% να δοθεί σε μικρομετόχους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν υψηλό ποσοστό, γι΄ αυτό και απορρίφθηκαν διάφορες προτάσεις ενίσχυσης της εφημερίδας με μεγάλα κεφάλαια. Καθένας που μετέχει στο Συνεταιρισμός, εισφέρει 1.000 ευρώ σε μετρητά και εργασία 2-3 μηνών, χωρίς αμοιβή. Τα χρήματα αυτά συνιστούν το κεφάλαιο κίνησης του Συνεταιρισμού  και της εκδοτικής εταιρείας.
Τα γραφεία είναι στην οδό Κολοκοτρώνη και οι εργασίες αποκατάστασής τους ολοκληρώνονται σύντομα. Η εκδοτική ομάδα θα συμπληρωθεί και από πρόσωπα που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε άλλα ΜΜΕ.  Επόμενο βήμα το περίπτερο, κάπου εκεί το Σεπτέμβριο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου