Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

... Δορυφορική ΕΡΤ - απάντηση Δημητρακόπουλου ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλη Δημητρακόπουλου
στον Γενικό Διευθυντή
Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπηρετώντας με συνέπεια την διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, μου έκανε την τιμήν να εκθέσω δημόσια τους νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς μου σχετικά με την σύμβαση της ΕΡΤ για την μετάδοση των αγώνων Champions League, καθώς και για τα δορυφορικά προγράμματα αυτής.

Οι προβληματισμοί, που ανέπτυξα, ότι δηλαδή η συμφωνία μετάδοσης των αγώνων Champions League ήταν εξαιρετικά ζημιώδης για την ΕΡΤ και ότι ορθώς άσκησε κακουργηματική δίωξη για απιστία ο κ. Πεπόνης, δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις, που έχουν μέχρι σήμερα γίνει γνωστές από τα Μ.Μ.Ε., αφού το κόστος «για τους φυσικούς εργοδότες του κ. Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, δηλαδή τους Ελληνες πολίτες», μειώθηκε κατά 15.000.000 ευρώ περίπου, (όταν μιλάς δημόσια, αξία δεν δίνεις «στην πράξη του πολλαπλασιασμού», ούτε βοηθάει η  «διάρροια ποιοτικών επιχειρημάτων», το μήνυμα προς τους τηλεθεατές  πείθει, όταν είναι σαφές, εύληπτο, μεστό, αληθινό και όχι φλύαρο, ψευδεπίγραφο).

Όσον αφορά τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ (ο πολιτισμικός ομφάλιος λώρος της Ελλαδας με τον υπόλοιπο κόσμο) η μετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ με συμβατικό κόστος 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για ένα κανάλι μόνον δηλαδή για τα 5 κανάλια που προέβλεπε η παλιά σύμβαση 22.500.000 ευρώ για 4 χρόνια, όταν κατά τις παραδοχές του κ. Γενικού Διευθυντή στο παρελθόν στοίχιζε μόλις 450.000 ευρώ για 5 κανάλια ετησίως, κατά την κρίση μου, συνιστά μια εξέλιξη, που δεν είναι ικανοποιητική για τα συμφέροντα των Ελλήνων αιμοδοτών της ΕΡΤ. Αδυνατώ –λοιπόν- να κατανοήσω, γιατί επαίρεται για τα δορυφορικά του επιτεύγματα ο κ. Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ και προς τι η σπουδή του να εμφανίζεται δημόσια (ο μόνος από όλη την ΕΡΤ) ως αυτόκλητος υπερασπιστής των δορυφορικών επιλογών της απελθούσης διοικήσεως της ΕΡΤ.

Οι Εισαγγελείς , που πράγματι επικαλούμαι, όταν αρθρώνω δημόσιο λόγο, είναι «μπαμπούλες» μόνο για τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, για τους έντιμους είναι θεσμικοί εγγυητές της νομιμότητας.

Τέλος, όντας μαχόμενος δικηγόρος επί 25 έτη και έχοντας καταβάλλει μεγάλους φόρους εισοδήματος στην πατρίδα, χωρίς να έχω λάβει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, θεωρώ άστοχη την επίθεση που δέχθηκα από τον κ. Νίκο Μιχαλίτση, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, του οποίου την ύπαρξη πληροφορήθηκα από την ανακοίνωση, που εξέδωσε σε βάρος μου.

Ας είναι σίγουρος ότι όσο υπάρχουν ανεξάρτητες φωνές, που δεν σιτίζονται από το Δημόσιο, «το παιδί του δε θα μεταναστεύσει απογοητευμένο».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου