Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

... "Φίλιππος" εκτυπωτική - έκλεισε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λουκέτο στο τυπογραφείο «Φίλιππος»
Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου
Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας
Με κλείσιμο της εκτυπωτικής μονάδας «Φίλιππος» και δεκάδες απολύσεις εργαζομένων, κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» (ΔΟΛ, Μπόμπολας, Μπακατσέλος), που εκτός των άλλων δραστηριοτήτων εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».
Τη Δευτέρα, μέρα απεργίας του κλάδου των ΜΜΕ και του Τύπου - Χάρτου, ο κ. Μπακατσέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στο χώρο του τυπογραφείου και τους ανακοίνωσε ότι κλείνει την εκτυπωτική μονάδα. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να δηλώσουν εθελούσια αποχώρηση με μπόνους ένα μισθό. Ανακοίνωσε ότι οι 59 εργαζόμενοι θα απολυθούν σε κάθε περίπτωση, είτε δεχθούν είτε όχι την εθελούσια.
Η κίνηση αυτή ήρθε σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εργοδοσίας, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θα προχωρήσει σε επιπλέον μειώσεις μισθών πέραν του 25% που έχει ήδη επιβάλει από τον προηγούμενο χρόνο. Οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει την απόφασή τους να μην αποδεχθούν νέες μειώσεις. Από χτες το τυπογραφείο σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ οι εφημερίδες που τύπωνε θα τυπώνονται πλέον στην Αθήνα ("Ιριδα").
Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας» και επισημαίνει: «Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και τρομοκρατία για να δεχθούν οι συνάδελφοι τις απολύσεις χωρίς περαιτέρω διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και τους καλούμε να μη δεχθούν τον εκβιασμό που εξυπηρετεί τα σχέδια της εργοδοσίας, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία».
---
Πηγή: Ριζοσπάστης
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου