Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 21/11/2012 ...

*
Τυπολογίες
***
*

“Ζητούμε παρέμβαση του ΕΣΡ για το Alter”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τη λειτουργία του Τ/Σ «ALTER»:
«Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Κύριε Πρόεδρε,
Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε σας προσωπικά ζητώντας την παρέμβασή σας για το θέμα της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των σχέσεων της ιδιοκτησίας του σταθμού με τους εργαζόμενους.
Όπως γνωρίζετε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2011.
Από τις 5/5/2011 η επιχείρηση έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ψηφιακός πάροχος «DIGEA» «κατέβασε» το σήμα του «ALTER», όμως, ο κύριος μέτοχος του σταθμού Γιώργος Κουρής εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την απελπισία των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης επιχειρεί την επαναλειτουργία του σταθμού. Για την επίτευξη των επιδιώξεων του επανέρχεται στην προσφιλή του τακτική της παροχής απατηλών υποσχέσεων σε ορισμένους από τους εργαζόμενους.
Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του ν.2863/2000 ζητούμε να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, το συντομότερο δυνατόν. Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας νέα στοιχεία, που υπάρχουν και ασκούν ενδεχομένως επιρροή σε οποιαδήποτε απόφαση λάβετε για την επαναλειτουργία του σταθμού ή την έγκριση μεταβίβασης ή την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του «ALTER».
---
Μειώσεις στη Nova


Σοβαρές αντιδράσεις  σε Forthnet και  Nova  για την πρόταση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων,  έως και 35%. Το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων στην πλειονότητα των εργαζομένων κυμαίνονται στο 10%, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως βρίσκονται σε λειτουργία  τα δύο call center, της Forthnet και της Multichoice.
---
Έγκριση από ΕΣΡ


Ενέκρινε το ΕΣΡ τη μεταβίβαση του 12,9% του Σκάι από το Βαγγέλη Μαρινάκη στο Γιάννη Αλαφούζο. Το ποσό για της εξαγοράς ανήλθε σε 5,1 εκ. ευρώ και πλέον ο Γ. Αλαφούζος κατέχει το 90% της εταιρείας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου