Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 27/11/2012 ...

*
Τυπολογίες
***
*

Το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με τα δελτία ειδήσεων
Φανερή  αυξημένη προβολή  της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, με διάφορες υποσημειώσεις φανερώνουν τα στοιχεία του ΕΣΡ, για την πολιτική πολυφωνία στα δελτία ειδήσεων  για την περίοδο, Ιουλίου- Οκτωβρίου 2012. Κόμματα με αντιμνημονιακή στάση έχουν λιγότερο χρόνο στα μεγάλα κανάλια, ενώ σταθερή είναι η προβολή της Χρυσής Αυγής με μόνη εξαίρεση το Mega.
Η έκθεση δημοσιεύεται με υποσημειώσεις , όπως για παράδειγμα αυτή του Mega που δεν έστειλε τα στοιχεία που ζητήθηκαν και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Έτσι γίνονται άνισες συγκρίσεις καθώς από τη μια πλευρά μπαίνουν στοιχεία της ΝΕΤ από την 1η ως και τις 31 Οκτωβρίου, ενώ για τον  Alpha είναι από την 1η Ιουλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση μάλιστα της ΝΕΤ και του Mega σημειώνεται πως είναι ενδεικτικά.
Η ΝΔ έχει το υψηλότερο της ποσοστό, κατά πολύ μεγαλύτερο από το εκλογικό της ποσοστό στο  Mega με 43,9% και με 40,7% στη ΝΕΤ και το χαμηλότερο στο Star με 27,9% και στο Μακεδονία TV  με 27,4%. Δεύτερος σε παρουσία, αλά με ποσοστά μικρότερης της εκλογικής του δύναμης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με  υψηλότερο ποσοστό στο Μακεδονία TV με 31,4% κι ακολουθεί το δελτίο του ΑΝΤ1 με 27,2%. Χαμηλότερη παρουσία σε Σκάι ΜΜΕ 19,6% και στη ΝΕΤ με 19,8%.
Ακολουθεί  το ΠΑΣΟΚ με υψηλότερο ποσοστό 16,9% στο Σκάι  και χαμηλότερο (9,1%) στον Alpha.. Η ΔΗΜΑΡ, με εκλογική δύναμη στο 6,3% έχει ποσοστό 9,2% στο Mega και 9,4% στο δελτίο του Star  με 5% στον Alpha.  Η προβολή της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στα δελτία ειδήσεων, με 7,8% στον Alpha, 7,1% στο  Star, 5,4% στο Σκάι, 4,9% στη ΝΕΤ και μικρότερα μερίδια στον ΑΝΤ1 με 3,7% και με 2,5% στο Mega.
Μειωμένη είναι η προβολή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστά Κάτω του 5,3%  και του ΚΚΕ , το οποίο στο Mega έχει 3,1%.
***
Δεν τα βρήκαν
Άκαρπη, χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του διευθυντή του Αθήνα 984, Τάκη Καμπύλη με τους εκπροσώπους των  δημοσιογραφικών σωματείων για την επαναπρόσληψη της Λ. Θωμά. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως και οι δύο πλευρές θα σκληρύνουν τη στάση τους.
@ Συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι παραμένουν εργαζόμενοι και σωματεία ζητώντας την επαναπρόσληψη της Λαμπρινής Θωμά και την κατάργηση της λογοκρισίας στο σταθμό.
***
Γάλλοι επενδυτές

Έρχονται οι επενδυτές και για τις τηλεπικοινωνίες. Το νέο θεσμικό πλαίσιο παράδοσης της οικονομίας στους ξένους προσελκύει τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Και το ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνίες καταδεικνύεται από τις συναντήσεις που οργανώνει η Γαλλική πρεσβεία με τη συμμετοχή στελεχών και αντιπροσώπων τριών μεγάλων τηλεπικοινωνιακών ομίλων της Γαλλίας που ενδιαφέρονται να μπουν στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής πρεσβείας οι εταιρείες αυτές είναι οι Cintel, Duons και Living Objects οι οποίες παρέχουν προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογικό εξοπλισμό σε νέες αγορές στην Ασία και την Αφρική.
***
" Όχι" του ΕΣΡ
στο ραδιόφωνο του "Ζούγκλα τζι αρ"
Απέρριψε το  ΕΣΡ την αίτηση της “Ζούγκα Τζι ΑΡ” για το διαδικτυακό ραδιόφωνο και την αναμετάδοση του μέσω ευρυζωνικών δικτύων. Το ΕΣΡ κρίνει πως η αίτηση “είναι αόριστη διότι δεν προσδιορίζει εάν πρόκειται περί προγράμματος ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού”.
***
Απλήρωτες διαφημίσεις του ΕΟΤ στα Μέσα
Παραμένει η εκκρεμότητα του ΕΟΤ στα ελληνικά ΜΜΕ. Και προς εφημερίδες και προς τηλεοπτικούς σταθμούς υπάρχουν απλήρωτες διαφημίσεις των ετών, 2008, 2009 και 2010.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου