Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

... τι 'χες ΕΡΤ, τι 'χα πάντα ...

*
Σωτήρης Μανιάτης
("ΕτΣ")
***
*
Τρεις στον... "αέρα"
Κάτι φαίνεται ότι έχουν… παρεξηγήσει εκεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Εκεί που είχε συμμαζευτεί η κατάσταση με την απομάκρυνση εντεταλμένων και μιας στρατιάς συμβούλων με κάτι αστρονομικούς μισθούς, τώρα φαίνεται να ξαναγυρνάμε περίπου στα ίδια με διαφορετικές μεθόδους.

Κι επειδή υπέρογκες αμοιβές δεν υπάρχουν πλέον, μαζεύουν ολοένα και περισσότερους με τη μέθοδο του προσωπικού ειδικών θέσεων, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει για παράδειγμα τι θα γίνει με τους υπάρχοντες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, ούτε βέβαια και με τις συλλογικές.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι ενώ στην ΕΡΤ υπάρχουν δημοσιογράφοι, και μάλιστα με σχέση αορίστου χρόνου, αντί να τους αναθέτουν νέες εκπομπές, τους κάνουν δίδυμα και τρίδυμα με προσωπικό ειδικών θέσεων για να παρουσιάσουν ένα μαγκαζίνο.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, οι περισσότερες νέες εκπομπές που σχεδιάζονται θα είναι και μεικτές παραγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στα σκαριά βρίσκονται τρεις τέτοιου τύπου εκπομπές. Μία καθημερινή δίωρη, τύπου infotainment, με την Ανθή Σαλαγκούδη (ΠΕΘ) και τον Γιάννη Δάρρα (αορίστου χρόνου), που θα είναι όλως περιέργως μεικτή παραγωγή.

Η δεύτερη που σχεδιάζεται είναι άλλη ενημερωτική για το Σαββατοκύριακο με τον Χρήστο Μαχαίρα (πρόσφατα προσληφθέντα ως ΠΕΘ) και τους Βάλια Πετούρη και Τάκη Σαράντη (αορίστου χρόνου και οι δύο).

Αφού λοιπόν διαθέτουν δύο δημοσιογράφους που μπορούν να φέρουν εις πέρας μία τέτοιου τύπου εκπομπή, γιατί έπρεπε να προσληφθεί και άλλος;

Εκτός αυτού η εκπομπή σχεδιάζεται να γίνει επίσης με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για την «πορεία» στην οποία έχει βάλει την ΕΡΤ το διοικητικό της συμβούλιο. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ετοιμάζεται και τρίτη μεικτή παραγωγή, επίσης ενημερωτικού χαρακτήρα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Τρεις δηλαδή και… στον «αέρα». Και δεν αναφερόμαστε στη δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ πριν από 26 χρόνια (με Νάσο Αθανασίου, Σεμίνα Διγενή, Γιώργο Παπαδάκη και αργότερα Γιάννη Δημαρά 1986), που ήταν και εσωτερική παραγωγή. Αλλά στο ότι όπως το πάνε κάποιοι εκεί στο Ραδιομέγαρο, θα βρεθούν στον «αέρα», καθώς ακολουθούν τακτικές του παρελθόντος που έχουν ήδη καταδικαστεί.

Μεθαύριο, αναμένεται και συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο Σίμο, ο οποίος μετά από σειρά παλινωδιών το προηγούμενο 10ήμερο… αποδέχτηκε τελικά (έστω κι αν δεν αποφασίζει ο ίδιος όπως λέει) να συζητήσει τα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας και το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν οσονούπω και μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει κινηθεί.

Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις, ιδιαίτερα καθώς φτάνουμε στα Χριστούγεννα κι αν δεν προκύψει κάτι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι ΣΟΧ θα βρεθούν απολύτως ξεκρέμαστοι τη χρονιά που μας έρχεται. Και κανείς μέχρι στιγμής δεν φιλοτιμείται τουλάχιστον να ενημερώσει τι θα τους ξημερώσει…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            * 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου