Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

... ΕΣΗΕΑ - καταγγελία στο ΣΕΠΕ για το δώρο ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για εργοδότες
που δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο ΣΕΠΕ ζητώντας την ποινική δίωξη και την τιμωρία των εκπροσώπων των εταιρειών, οι οποίες δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους:

«Προς
το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Κύριοι,

Καταγγέλλουμε την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ζητούμε τις κατά νόμον ενέργειές σας για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων των άνω εταιρειών, δεδομένου ότι η μη καταβολή του δώρου (αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών) αποτελεί και ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατά τον Α.Ν 690/1945 όπως ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, σε όλους τους εργαζομένους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας δημοσιογράφους της εταιρείας «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» (που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μίνωος αρ. 10-16 και εκπροσωπείται νόμιμα), που εξέδιδε την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», πλέον του ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Αυγούστου 2011 έως και Δεκεμβρίου 2011, αλλά και οι αποδοχές υπερημερίας αφού η πλειονότητα των εργαζομένων είναι σε επίσχεση εργασίας, δεν κατεβλήθη σε κανένα από αυτούς κατά την 21η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης, δεν έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζομένους του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» που ανήκει στην εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, οδός Αγίας Παρασκευής 36-38 και εκπροσωπείται νόμιμα), οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση από 10 Νοεμβρίου 2011 και ως εκ τούτου η σύμβαση εργασίας τους παραμένει ενεργή.

Τέλος, το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβλήθηκε σε όλους τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ATHENS NEWS» και «ESPRESSO» που εκδίδονται από την εταιρεία «ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.» (που εδρεύει στην Καλλιθέα οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 282) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                      Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου