Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

... στάσεις εργασίας κατά συρροήν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 από τις 18.00 έως τις 22.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Τα προβλήματα των δημοσιογράφων (μισθολογικά, συμβασιούχοι, εκποίηση της περιουσίας και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προσλήψεις ημετέρων, μεικτές παραγωγές, υφαρπαγή ανταποδοτικού τέλους) έχουν οξυνθεί, ενώ η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οδηγούν τις εξελίξεις σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 από τις 12.00 έως τις 16.00, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***
Στάση εργασίας
στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 από τις 17.00 έως τις 21.00
.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
 Οι Ενώσεις ζητούν:
  • Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

***
Στάση εργασίας στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην «ΒΡΑΔΥΝΗ» αύριο Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012, από τις 15.00 έως τις 18.00.


Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Σταυρούλας Σκαλίδη. Η συνάδελφος απολύθηκε γιατί δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας, αντιδρώντας έτσι στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας. Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές τριών μηνών, οι οποίες τους οφείλονται και να σταματήσουν οι απειλές εκ μέρους της εργοδοσίας για νέες απολύσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί σε συνέλευση τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ» αύριο Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 3.00 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος), προκειμένου να συζητήσουμε τα εργασιακά προβλήματα των συναδέλφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                        *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου