Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

... πλειστηριασμοί μηχανημάτων Χ.Κ. Τεγόπουλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπόγειες μεθοδεύσεις
αγοραστών και "άλλων"...
Στον 2ο πλειστηριασμό των μηχανημάτων ( εκτός της COMET) του εργοστασίου, πουλήθηκε το συγκρότημα mail-room για 20.010 ευρώ. Κατηγορηματικά σας πληροφορώ ότι οι "πρώην συνάδελφοι", αφού έτσι μας αντιλαμβάνονται κάποιοι, δεν καθόρισαν καμιά τιμή εμπορικής αξίας και εκκίνησης. Επίσης δεν υπήρξε καμιά συνεργασία προς ενημέρωση μας με όσους (λίγους) ήξεραν ή είχαν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, αφού μας αντιλαμβάνονταν σαν "πρώην συναδέλφους" ή σαν τους "εχθρούς" του νέου εγχειρήματος, ταυτιζόμενοι (αρκετοί εξ΄αυτών) πλήρως με την εργοδοσία. Η συμμετοχή μας τελείωσε με την παρότρυνση/συμβουλή, να ερευνηθούν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και να χρησιμοποιηθούν οι εκεί υπάρχουσες περιγραφές.

Κατά την προσπάθεια ανακοπής του 1ου πλειστηριασμού, ρωτήθηκαν διάφοροι σχετικοί της αγοράς. Αυτοί για ευνόητους λόγους πρότειναν ακόμη μικρότερες τιμές που δεν υιοθετήθηκαν. Όντως το κόστος αποσυναρμολόγησης - μεταφοράς - συναρμολόγησης είναι τεράστιο, όντως υπάρχει μειωμένη ζήτηση και κυκλοφορούν στην αγορά πολλές νεώτερες μηχανές. Στην Αγγλία δωρίζεται κυλινδρική μηχανή (mod2003) για να αδειάσει ο χώρος. Επίσης κάποια μηχανήματα προϋποθέτουν την ύπαρξη ανάλογων κτιρίων (λόγω μεγάλου όγκου) ή την συνεργασία τους με άλλα (mail-room/COMET).

Tελικά, οι "πρώην συνάδελφοι", χωρίς εμπειρία στις μεθοδεύσεις των πλειστηριασμών ξεγελάστηκαν και το mail-room χωρίς να χτυπηθεί εκπλειστηριάστηκε σε αγοραστή της εταιρείας πολύ φτηνά. Ρωτώντας άλλους παρευρισκόμενους αγοραστές γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν, απαντούσαν ότι έχει αξία σαν πακέτο με την μηχανή της εφημερίδας COMET που ανήκει σε άλλη κατάσχεση. Μήπως το "έχουν γνώση οι φύλακες" του συναδέλφου της εργασιακής στο F/B αναφερόταν σε τέτοιου είδους εξελίξεις;

Θα έπρεπε οι συνάδελφοι (σχεδόν όλοι απόντες από τα δρώμενα) να αναρωτηθούν, πως αυτοί που δεν θέλουν τους πλειστηριασμούς, θέλουν να αναγγελθούν στην "μοιρασιά"; Γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι απολυμένοι και μη, την εργοδοτική μειοψηφία που παρουσιάζεται στα δικαστήρια σαν μάρτυρας της Χ.Κ.Τ και ταυτόχρονα σαν εκπρόσωπος τους; Η έκδηλη χαρά τους στο Κορωπί για την πώληση του mail-room που οφείλεται; Στο ότι το κόστος αναγγελίας τους είναι παραπάνω από αυτά που τους αναλογούν ή στο ότι ο αγοραστής θα τους δώσει κάτι; Έτσι δεν συνηθίζεται;

Το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους της Χ.Κ.Τ το έδειξαν κάνοντας "τα στραβά μάτια" ή και συμμετέχοντας κάποιοι, στο δόλιο ξεπούλημα διάφορων υλικών από το εργοστάσιο (χαρτί, μελάνια, τυπωμένα...) κατά παράβαση δικαστικής απόφασης.

Αυτές οι καταστάσεις, που ίσως επαναληφθούν όταν οι πλειστηριασμοί φτάσουν στην ελεύθερη εκποίηση, οφείλονται στην διαίρεση των εργαζομένων. Σε αυτή βασίζεται η εργοδοσία, που προσπαθεί να περνάει ο χρόνος ψάχνοντας την ευκαιρία (επανέκδοση το λέει τώρα) να κάνει άλλη μία " αρπαχτή".

Τολμώ να ευχηθώ "σε καλή μεριά τα μηχανήματα" του αγοραστή (ας μην τον ξέρω) και ας παρεξηγηθώ. Καλή συνέχεια στους δικαστικούς αγώνες μας (υπομονή, επιμονή και συμμετοχή χρειάζεται)

Υγεία και καλές γιορτές σε όλους (χωρίς εισαγωγικά)
   
Νίκος Αργύρης
(απλήρωτος απολυμένος της Χ.Κ.Τ)
23/12/2012
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου