Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

... ο ΕΔΟΕΑΠ διευκρινίζει ...

*
ΕΔΟΕΑΠ
***
*

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ & ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με την ένταξη διαφόρων Ασφαλιστικών Φορέων στον ΕΟΠΥΥ. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι:

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (ΕΔΟΕΑΠ), δεν εντάσσεται στο ΕΟΠΥΥ καθώς είναι Ν.Π.Ι.Δ , Ασφαλιστικός φορέας Υγείας, Περίθαλψης και Επικούρησης, αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος που δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φυσικά δεν υπάγεται στη ρύθμιση του Ν. 4093/2012, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του Νόμου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012  (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012) εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Δεκεμβρίου 2012 οι Κλάδοι Υγείας του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Ωστόσο, η Α’  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ– ΠΡΩΗΝ ΤΣΠΕΑΘ δεν διαθέτει κλάδο Yγείας και οι ασφαλισμένοι σε αυτήν (δημοσιογράφοι ημερήσιου τύπου, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, απασχολούμενοι στα θεσμοθετημένα Γραφεία Τύπου,  και εργαζόμενοι-υπάλληλοι στα ΜΜΕ) ασφαλίζονται για υγεία και περίθαλψη στον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (ΕΔΟΕΑΠ) όπως ορίζεται σαφώς στο Καταστατικό του Οργανισμού μας.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω διευκρινήσεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς με τον ΕΔΟΕΑΠ (Φαρμακεία, Νοσηλευτήρια Δημόσια και Ιδιωτικά, Εργαστήρια παρακλινικών εξετάσεων κ.λ.π) οφείλουν να εκτελούν αντίστοιχα τις συνταγές του ΕΔΟΕΑΠ, τα εισιτήρια εισαγωγής ασφαλισμένων, τα παραπεμπτικά για παρακλινικές εξετάσεις τα οποία εκδίδονται σε ειδικά μηχανογραφημένα έντυπα του Οργανισμού.

Σας παρακαλούμε, σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στην εξυπηρέτησή σας, να ενημερώσετε άμεσα τον Τομέα Υγείας Περίθαλψης ΕΔΟΕΑΠ. Υπεύθυνος: κ.Μ.Ζώταλης τηλ 210 7264728

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου