Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

... όταν τα "βαρίδια" δεν επιτρέπουν την παρουσία στον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο ΔΟΛ απολύει και οι Ενώσεις απουσιάζουν...

Το αμφιθέατρο της Μιχαλακοπούλου μάζεψε κόσμο ...

Η αγωνία διάχυτη ...

Όλοι περίμεναν τις Ενώσεις να παραστούν και να πάρουν θέση, μπροστά σ' αυτή την αναμενόμενη - εν πολλοίς - κίνηση της εργοδοσίας ...

Φευ ...

Τα πολυποίκιλα "βαρίδια" κράτησαν πίσω τους ηγήτορες ...

Την τιμή των συνδικαλιστικών όπλων δεν κατόρθωσε να σώσει ούτε ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ - ως ο μόνος που παραβρέθηκε ...

Οι γνωστές και μη εξαιρετέες φαρμακόγλωσσες του χώρου επεσήμαναν το πασιφανές και διαχρονικά  αδιάψευστο: ... ακόμη ο κυρ-Σταύρος έχει το πάνω χέρι ...

Αλλά έτσι κύριοι δεν πάμε πουθενά ... Ούτε στην πιο πάνω γωνία ... Πόσο μάλλον να δώσουμε στον εργαζόμενο ένα χέρι βοήθειας ...

Και το "εθελούσιο" εξωπέταγμα θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ...

ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και όλοι όσοι έχουν μέλη σ' αυτόν το Οργανισμό, ας φροντίσουν να έχουν συναδέλφους στα Διοικητικά τους Συμβούλια που στα δύσκολα να μην κωλύονται να είναι εκεί - όταν και όποτε τους χρειάζονται οι εργαζόμενοι ...

Αν δεν μπορούν, ας πάνε να κάνουν κάποια άλλη δουλειά ... και η άλλη δουλειά δεν είναι ντροπή ... καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ...

Υ.Γ.: ... δεν προλαβαίνει κανείς να γράψει για ένα "μαγαζί" και στο άλλο π.χ. στην "Ναυτεμπορική" έχουμε απολύσεις. Λέτε εκεί να επιδειχθεί τόλμη και συνδικαλιστική φαντασία; Χλωμό ακούγεται ...


***
Γενική Συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 30/112/20112 μετά απο τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΔΟΛ, όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Διοικητικοί Τεχνικοί), συγκάλεσαν γενική συνέλευση με παρουσία των σωματείων.

Η Γ.Σ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους και είναι αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούν έμπρακτα με απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου η εταιρεία τις πάρει όλες πίσω.

Εισηγούνται στα σωματεία να πάρουν άμεσα την απόφαση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον όμιλο του ΔΟΛ.

Επιπλέον, διατυπώθηκε και το αίτημα να υπάρξουν διαδικασίες συγκροτημένου ελέγχου των επιχειρηματικών επιλογών καθώς και διάλογος για το προϊόν της ενημέρωσης.

Εκ μέρους της Συνέλευσης
οι εκπρόσωποι εργαζομένων

Αναστασιάδης Τάσος
Σακελλαρίου Γιάννα 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

... ερωτήματα στον "αέρα" του FLASH 96 ...

*
Τυπολογίες
***
*
Λειτουργεί ο Flash;

Την ώρα που ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του πολύπαθου ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96, παραμένει άφαντος στη σιωπή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αιφνιδιαστική του απόφαση χθες το απόγευμα, ανέστειλε την 24ωρη απεργία, που είχε κηρύξει για την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου που αφορά στην άμεση καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών σε τρεις δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ, ούτε εκλήθησαν και φυσικά ούτε μετείχαν δημοσιογράφοι του σταθμού, προκειμένου να θέσουν τις θέσεις τους για τη διακοπή ή μη της απεργίας, που μετρά πλέον του διμήνου.
Επί συνόλου 22 δημοσιογράφων, το 50% έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και καταφέρνοντας με δικαστική διαταγή να λάβουν τους μισθούς δύο μηνών, τα οποία και έλαβαν, μετά από την επεισοδιακή παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων, προ δυο εβδομάδων και με την απειλή της κατάσχεσης γραφείων και μηχανημάτων του σταθμού. Ωστόσο, απλήρωτοι παραμένουν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι από τον περασμένο Ιούλιο.
Κάτι μας λέει ότι η επαναλειτουργία του σταθμού, με κανονικό πρόγραμμα, σχετίζεται με φαινόμενα “αναγκαστικής εκτέλεσης δικαστικής διαταγής”, όπως αυτά που προηγήθηκαν την προπερασμένη Δευτέρα και ενώ ο σταθμός “έβγαζε αέρα” απεργιακό πρόγραμμα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

... ΔΟΛ - ξαφνικές απολύσεις - έκτακτη συνέλευση ...

*
Εκπρόσωπος
Εργαζομένων Το Βήμα
***
*

ΕΠΕΙΓΟΝ: Μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ.

Μαζικές απολύσεις σε εξέλιξη στον ΔΟΛ. 
(συντάκτες, διοικητικοί και τεχνικοί)

Γενική Συνέλευση στις 4.00 στο αμφιθέατρο


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

... το "μπλοκάκι" είναι εδώ και διεκδικεί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών
(Δευτέρα 3/12, 10 π.μ.)


Επόμενη ανοιχτή διακλαδική συνάντηση εργαζομένων με μπλοκάκι: 
Παρασκευή 30/11, 8 μ.μ., Λόντου 6, Εξάρχεια, 2ος όροφος.
---
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Πρόεδρος Δ.Σ. και ΕΣΗΕΑ άφαντοι ...

*
Παρατύπως
***
*
Ο αγώνας συνεχίζεται
για δημόσια δωρεάν ασφάλιση για όλους

Για άλλη μια φορά την Πέμπτη το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν «κατάφερε» να έχει απαρτία και να συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει ότι:

1. Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών. 

2. Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.

3. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συμμετάσχει στην «εθελοντική σφαγή» των αποθεματικών με την «ανταλλαγή ομολόγων» που συναποφάσισαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις, και η ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να αλώσει τη δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, και με την απομείωση των αποθεματικών που θα πετσοκοφτούν, περιοριζόμενα μόλις σε 140 εκατ. ευρώ.

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο: Θα είμαστε αυτοί που θα βιώσουμε την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα; Ή θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την ανατροπή των άθλιων πολιτικών τους και της συγκυβέρνησής τους;

Σε αυτά τα ερωτήματα όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε θέση. Και πρώτα και κύρια, όσοι βρίσκονται στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή ημέρα ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλος ήταν απών, όπως και κάποιοι εκπρόσωποι εργαζομένων, ενώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης (28/11) κάποιοι από αυτούς είχαν εκφράσει την «επιφυλακτικότητά τους» στην ψήφιση αυτών των ελάχιστων θέσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ.

Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον όλων των σωματείων του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά ιδιαίτερα των εκπροσώπων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να βρίσκονται παρόντες και εξοπλισμένοι με αποφάσεις στήριξης των θέσεων που έχουν διατυπώσει οι επτά ενώσεις σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: ... και τώρα τρέχουμε, μήπως ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα
3/12/2012 (12.00-16.00)
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ, ΕΑΞΤ) με παρέμβασή τους την Τετάρτη 28/11/2012 και την Πέμπτη 29/11/2012 στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη βίαιη υπαγωγή των κλάδων υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, με νέα υπεξαίρεση των ασφαλιστικών μας πόρων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η έναρξη ενός διαρκούς αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις διάλυσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και υφαρπαγής των πόρων του.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας ζήτησαν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:
  • Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
  • Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν ολοκληρώθηκε και δεν ελήφθη απόφαση λόγω απουσιών αλλά και της διστακτικότητας κάποιων συνδικαλιστών που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας αποφάσισαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 3/12/2012, (ημέρα που έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.) κηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ. και καλώντας σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20).
  • Καλούμε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ να δώσουν αγωνιστικό «παρών».
  • Ζητάμε από όλες τις Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, καλώντας σε συμμετοχή σ’ αυτή την κινητοποίηση και δεσμεύοντας με απόφαση τους εκπροσώπους τους να στηρίξουν έμπρακτα την παραπάνω πρόταση.
  • Ζητάμε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου να μην προχωρήσουν σε καμία εφαρμοστική πράξη αναμένοντας την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  • Προειδοποιούμε ότι οι εκπρόσωποι που θα σταθούν ενάντιοι στις ομόφωνες θέσεις των σωματείων μας θα μας βρουν απέναντί τους.
  • Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο και καταγγέλλουμε εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αντι-ασφαλιστικών αποφάσεων της κυβέρνησης.  Η κυβέρνηση θα μας βρει αντιμέτωπους στη νέα προσπάθεια «κουρέματος» των αποθεματικών των Ταμείων που για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημαίνει βέβαιο θάνατο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

... το τέλος των ΣΣΕ στα Μέσα έρχεται με τις εθελούσιες ...

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
themediaproject
***
*
Οι εκδότες "πυροβολούν"
τρίτη φορά τους δημοσιογράφους

Το τρίτο κύμα εθελούσιων απολύσεων σφραγίζει το νέο κύκλο περικοπών στα ΜΜΕ. ΔΟΛ, Καθημερινή, ΣΚΑΪ ανοίγουν το χορό σε μια ακόμη επιχείρηση εναντίον των δημοσιογράφων. Το τέλος της μισθωτής εργασίας στη δημοσιογραφία είναι πια πολύ κοντά.

Δύσκολα θα πιστέψει κάποιος πως δεν είναι σε συμφωνία οι εκδότες. Το νέο, τρίτο κατά σειρά, κύμα εθελούσιων απολύσεων στα μεγάλα λεγόμενα μαγαζιά των ΜΜΕ, γίνεται ταυτόχρονα. Αν ακολουθήσει και το "Έθνος" θα συμπληρωθεί η 4άδα των εκδοτών.

Σε "Καθημερινή" η εντολή εθελούσιων απολύσεων αφορά παλαιότερους εργαζόμενους, στα "Νέα" του ΔΟΛ η πρόθεση απολύσεων δεν έχει προκάλυμμα αφού ήδη έγιναν κρούσεις "φιλικής" προτροπής σε δημοσιογράφους να πάρουν "τα λεφτά και να τα τρέξουν". Ως μπόνους απόλυσης δίνεται η πλήρης αποζημίωση. Γιατί όπως είπε και ο διευθυντής της εφημερίδας από την 1.1.2013 τίθεται σε ισχύ ο νόμος, ήτοι οι απολύσεις (τους) θα γίνουν χωρίς ολόκληρη την αποζημίωση.

Σήμερα ήρθε να προστεθεί το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στην παρέα των συγκροτημάτων που θέλουν να ξελαφρώσουν τα μαγαζιά τους από θέσεις εργασίας. Μπόνους στο Νέο Φάληρο οι 5 μισθοί αλλά η αποζημίωση θα δίνεται με βάσει τους μειωμένους μισθούς του 2012. Κι όλοι θυμούνται ότι έγιναν ήδη μειώσεις μισθών κατά 19%. Στόχος και εδώ, όπως είναι φανερό, οι παλαιοί εργαζόμενοι που είτε είχαν συμβόλαια είτε αμείβονταν με τη συλλογική σύμβαση εργασίας συν κάτι παραπάνω.

Τα ΜΜΕ τελειώνουν οριστικά με τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας, μειώνουν κατά 30% επιπλέον τις θέσεις εργασίας και κυρίως, κρατάνε στα συγκροτήματα τους απόλυτα ελεγχόμενους εργαζόμενους.

Η παράλληλη επίθεση στο ασφαλιστικό των εργαζομένων των ΜΜΕ αλλάζει άρδην τα δεδομένα που ισχύουν για τη λειτουργία των Μέσων και των δημοσιογράφων σε αυτά. Η εκτίμηση ενός εκδότη πριν δυόμιση χρόνια, ότι στα ΜΜΕ θα μείνουν ως μισθωτοί εργαζόμενοι περί τους 2.500 δημοσιογράφους φαίνεται πως σταδιακά γίνεται πραγματικότητα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εξώδικος Δήλωση κατά Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εξώδικος δήλωση

ΚΑΤΑ

της εταιρείας με την επωνυμία "Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.", που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μίνωος αρ. 10-16 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποίηση προς:
Τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Άπαντες οι αιτούντες, εργαζόμενοι επί έτη στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και στις άλλες εκδοτικές προσπάθειες, αντιμετωπίζουμε πλέον του ενός έτους από τη διοίκηση της εταιρείας την πλήρη αναλγησία και επαγγελματική μας απαξίωση. Από τον Αύγουστο του 2011 η εταιρεία σας,  σε περίοδο γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, επέλεξε να παύση οποιαδήποτε καταβολή των δεδουλευμένων μας αποδοχών, ενώ ικανοποιούσε στο ακέραιο άλλες οικονομικές της υποχρεώσεις που προέκυπταν από τη δραστηριότητά της. Φτάσατε μάλιστα στο σημείο να ζητήσετε την υπαγωγή στο σύστημα εξυγίανσης, το γνωστό άρθρο 99, έχοντας κατά κύριο λόγο μόνον εργατικές υποχρεώσεις, θέλοντας να απαλλαγείτε από την καταβολή αυτών όταν μάλιστα σας εκλιπαρούσαμε να μας καταβάλετε ένα μισθό για να επιστρέψουμε στην εργασία μας.

Ακολούθησε η έκδοση της από 5-7-2012 προσωρινής διαταγής που απαγορεύει κάθε νόμιμη μεταβολή της εταιρείας και του σήματος των εντύπων "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (ακίνητης, σημάτων κ.λπ.) και έχει κοινοποιηθεί νομίμως στην αρμόδια επιτροπή σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Για μια ακόμη φορά σταθήκατε απέναντι στους εργαζόμενους όταν, τον Ιούλιο του 2012 φτάσατε στο σημείο να υποστηρίξετε από κοινού με εταιρεία που ζητούσε την πτώχευσή σας την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης των ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων.

Σήμερα κι ενώ έχουμε προχωρήσει στην κατάσχεση των κύριων περιουσιακών σας και επίκειται η εκπλειστηρίασή τους, με ανακοίνωσή σας ενημερώνετε άπαντες ότι η εφημερίδα επίκειται να κυκλοφορήσει.

Μάλιστα προβήκατε στην ανακοίνωση αυτή αρνούμενοι για μια ακόμη φορά να ενημερώσετε τους εργαζόμενους για την πρόθεσή σας και φυσικά χωρίς να αρθρώνεται λέξη για τις απαιτήσεις μας. Πολύ περισσότερο αποκρύπτετε την πηγή της χρηματοδότησής σας όταν επανειλημμένα ενώπιον διοικητικών και δικαστικών αρχών έχετε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική δυνατότητα για την έκδοσή της.

Ξέρετε πολύ καλά ότι η απόκρυψη, η αποξένωση, η υποβάθμιση ή η νομική μεταβολή της υλικής και άυλης περιουσίας σας, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, πέραν των άλλων θα μας προκαλέσει σοβαρή οικονομική και ηθική βλάβη, όταν μάλιστα πριν λίγες ημέρες μεταφέρθηκε από τις εγκαταστάσεις σας στο Κορωπί γραφική και εκτυπωτική ύλη πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να διεκδικήσουμε την καταβολή των αποδοχών και αποζημιώσεων απολύσεως.

Επειδή παρά την πανηγυρική δήλωση ότι θα εκδώσετε την εφημερίδα αρνείστε την καταβολή των δεδουλευμένων μας ή έστω τη συμφωνία για μελλοντική καταβολή τους.

Επειδή από τη συμπεριφορά σας έχουμε υποστεί σοβαρή οικονομική και ηθική βλάβη.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε για τη συμπεριφορά σας.

Ζητάμε την άμεση καταβολή των αποδοχών μας και των αποζημιώσεων απολύσεως.

Ζητάμε να απέχετε από οποιεσδήποτε ενέργειες αντίθετες με τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδόσει νόμιμα την παρούσα σ' εκείνον στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης. Επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ εξ ευρώ 1,15.

Αθήνα 12/11/2012

Οι εξωδίκως δηλούντες/ουσες
(...)

***

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *       


... αναστολή απεργιών σε "Flash 96" και "Αθήνα 9,84" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αναστέλλεται η απεργία
στον ρ/σ "FLASH 96"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να αναστείλει την 24ωρη απεργία, που είχε κηρύξει στον Ρ/Σ «FLASH 96».

Η ΕΣΗΕΑ εκτίμησε τα νέα δεδομένα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία με προσωρινή διαταγή επιδικάζεται μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους. Επιπλέον, έλαβε την απόφασή της, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής, που θα απαντά στις πρόσφατες εξελίξεις.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί σε συνέλευση τους δημοσιογράφους του «FLASH 96» τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012 στη 1 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), προκειμένου να συζητήσουμε την πορεία των εξελίξεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***
Αναστέλλεται η απεργία
στον ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9,84"

Μετά από τη διαβεβαίωση, που έδωσε προφορικά στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δια του Προέδρου της ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού Τάκης Καμπύλης, για αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά το Διοικητικό Συμβούλιο αναστέλλει την 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραμένει, όμως, σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση υλοποίηση της προφορικής δέσμευσης του Γενικού Διευθυντή του σταθμού. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η τήρηση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είναι υποχρέωση και καθήκον του δημοσιογράφου. Ως εκ τούτου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η συμπεριφορά του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» Τάκη Καμπύλη παραβιάζει τα όσα ο Κώδικας Δεοντολογίας ορίζει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *


... αναβλήθηκε η σημερινή δίκη κατά Χ.Κ.Τεγόπουλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αναβολή εκδίκασης αγωγής
κατά Χ.Κ.Τεγόπουλος

Η εκδίκαση αγωγής εργαζομένων κατά της Χ.Κ.Τεγόπουλος, που ήταν για σήμερα 29 Νοεμβρίου 2012 και αφορούσε δεδουλευμένα, μισθούς επίσχεσης καθώς και αποζημιώσεις, αναβλήθηκε λόγω της γνωστής απεργιακής τακτικής των δικαστών, για τις 23 Μαΐου 2013.

***

Αναβολή τριμερούς
Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με θέμα τις υποχρεώσεις της Χ. Κ.Τεγόπουλος έναντι των εργαζομένων και το σχέδιο επανέκδοσης της “Ελευθεροτυπίας” από άλλη εταιρεία με την υπενοικίαση του τίτλου. Ο λόγος της αναβολής ήταν η επίκληση των  υποχρεώσεων του νομικού εκπροσώπου  Χάρη Οικονομόπουλου, παράστασης στα δικαστήρια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η απόλυση από την εταιρεία άνευ καταβολής αποζημίωσης.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

... για την αντισυμβατική εκδότρια και τα χρωστούμενα ...



*
zoornalistas
***
*
Καλή η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας
αλλά τι γίνεται με τα χρωστούμενα
στους εργαζόμενους;


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αγαπητοί zoornalistas,
σας παρακολουθώ εδώ και καιρό και κατά βάση ακολουθείτε μια αντικειμενική ενημέρωση. Ωστόσο, μια ανάρτησή σας για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αληθινά μου προκάλεσε έκπληξη. Είδα ότι δεν πρόκειται για δική σας πληροφόρηση, αλλά για αναδημοσίευση από άλλο site. Όμως, νομίζω πως θα έπρεπε να αναφερθείτε σε μερικά πράγματα που το ίδιο το δημοσίευμα αγνοεί επιδεικτικά, εσείς ωστόσο δεν θα έπρεπε να αγνοείτε αφού είναι γνωστό τοις πάσι, πως 850 νυν και πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ παραμένουν απλήρωτοι για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.

Όπως σωστά αναφέρετε.. στο δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας, επιχειρεί μ΄ ένα νομικό τρικ, να αποφύγει να πληρώσει τους εργαζόμενους υπενοικιάζοντας τον τίτλο σε τρίτο πρόσωπο. Τι κάνει δηλαδή ; Αποφεύγει να πληρώσει και προσπαθεί εκμεταλλευόμενη τον νόμο που της επιτρέπει κάτι τόσο χυδαίο, να εκδώσει πάλι την εφημερίδα αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Αν δεν πρόκειται για μια απόλυτα αποκρουστική πράξη, για τι πρόκειται; Θα σας παρακαλούσα, να αναφερθείτε και σε αυτή την τόσο σημαντική παράμετρο. 850 άνθρωποι παραμένουν απλήρωτοι -και οι περισσότεροι άνεργοι- και η εκδότρια τους αγνοεί επιδεικτικά και προσπαθεί να συνεχίσει να ασκεί εξουσία εκδίδοντας την εφημερίδα της. Αν αυτό το επιχειρούσε ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας ή ο Αλαφούζος, ήδη θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες, τώρα το επιχειρεί η... αντισυμβατική εκδότρια και απλά αναφέρετε την είδηση έκδοσης της εφημερίδας! Ο κώδικας δεοντολογίας την μάρανε. Αν τον φτιάξει, ας βάλει και ένα άρθρο στο οποίο να αναφέρει  και το κόλπο να μην πληρώνει τους εργαζόμενους...
Σας ευχαριστώ
Μ. Μ.
---
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πάνω που "νικήσαμε"... χάσαμε !!!

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
greektv.com
***
*
Παίζεται το ενιαίο μέτωπο στα ΜΜΕ


Για αύριο Πέμπτη αναβλήθηκε η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Και λέμε κρίσιμη γιατί σε αυτήν θα λαμβανόταν αποφάσεις μετά την ένταξη των τριών διευθύνσεων του ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.

Τα σωματεία έχουν κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων, στις ανακοινώσει έχουν διατυπώσει τα συναισθήματα αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα, αλληλεγγύης ανάμεσα στους κλάδους, κ.λ.π, κ.λ.π. Στις συσκέψεις των συνδικαλιστικών στελεχών από τις οποίες ελάχιστα φθάνουν στο πόπολο των Μέσων, σε αυτούς που είτε θέλουν να μάθουν είτε κλείνουν τα αυτιά τους βάζοντας σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι μέσα στο χώμα, ξεκαθαρίστηκε πως ο ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων-διοικητικών και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ της σύνταξης στα ΜΜΕ έχει δεν έχει ζωή δυο χρόνια! Μετά το PSI το ΕΤΑΠ ΜΜΕ έχει 350 εκατ. ευρώ. Από 1,6 δισεκ. ευρώ. Και επειδή η κυβέρνηση "νίκησε" στο Eurogroup και μείναμε στο ευρώ, έρχεται νέο κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία!

Όλα αυτά έγιναν και γίνονται. Σήμερα επτά συνδικαλιστικές ενώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ζητώντας να υλοποιηθεί η στα λόγια απόφαση όλων των κλάδων. Να μπλοκαριστεί δηλαδή από τη διοίκηση του ταμείου στην οποία μετέχουν 6 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, η μεταφορά των τριών διευθύνσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η κρίσιμη λοιπόν συνεδρίαση αναβλήθηκε για αύριο, καθώς έλειπε ο πρόεδρος του ταμείου για προσωπικούς λόγους όπως έλειπαν επίσης οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ. Το ερώτημα λοιπόν εδώ που φθάσαμε στο παραπέντε υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που ρίχνει στον Καιάδα τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, κρίνεται η απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από τη συμμετοχή ή την απουσία των εκλεγμένων συνδικαλιστών στις συνεδριάσεις;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

... δύο χρόνια εκτός ΕΣΗΕΑ ο Δ. Ευαγγελοδήμος ...

*
zoornalistas
***
*

Εκτός ΕΣΗΕΑ
ο διευθυντής του Κέρδους,
Δ. Ευαγγελοδήμος

Τη διαγραφή του διευθυντή της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για 2 χρόνια, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά (μάρτυρας υπέρ της εργοδοσίας εναντίον της ΕΣΗΕΑ).

Η ΕΣΗΕΑ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του Δ. Ευαγγελοδήμου επειδή:

1ον) με την ιδιότητά του ως διευθυντή της εφημερίδας «Κέρδος», μετείχε κατά τον περασμένο μήνα στις απαράδεκτες συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων από τους δημοσιογράφους και λοιπούς εργαζόμενους με μείωση μισθών κατά 20%.

2ον) κατέθεσε στη δίκη της εφημ. «Κέρδος», ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 20.01.12 υπέρ της εργοδοσίας και κατά της απεργίαςπου είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στην εφημ. «Κέρδος» από την Πέμπτη 19.01.12 έως το Σάββατο 21.01.12.

Για την πρώτη κατηγορία ο Δ. Ευαγγελοδήμος κρίθηκε μη ελεγκτέος πειθαρχικά, λόγω αμφιβολιών…
---
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

... Χ.Κ.Τεγόπουλος - δίκη για αποζημιώσεις, δεδουλευμένα, μισθούς επισχέσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εκδίκαση Αγωγής
κατά της Χ.Κ.Τεγόπουλος

29 - 11 - 2012, Κτίριο 11, Αίθουσα 202, Ώρα 09.00


Στις 29 Νοεμβρίου 2012 αναμένεται να εκδικασθεί η αγωγή εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος για δεδουλευμένα, μισθούς επίσχεσης καθώς και αποζημιώσεις (όλων όσοι έχουν απολυθεί μέχρι 31/7/2012).

Η εκδίκαση θα γίνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Κτίριο 11 και στην αίθουσα 202 - ώρα 09.00

Η δίκη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι η πρώτη που παράσχει νομολογία για την επιδίκαση μισθών επίσχεσης.

Η παρουσία των συναδέλφων είναι απαραίτητη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

... ειδήσεις και ειδησάρια ...

*
media blog
***
*
Λίγο απ' όλα...

@ Κάτι που να μη θυμίζει ακριβώς ΕΡΤ, κάτι που να μυρίζει ανταγωνισμό και ακριβές κολόνιες σχεδιάζουν για την εκπομπή της πολυσυζητημένης, αλλά για την ώρα άφαντης Ανθής Σαλαγκούδη. Η εικόνα που σχηματίστηκε από τα πρώτα δοκιμαστικά, είναι ότι η νεαρή, για την οποία ακούστηκαν πολλά το φθινόπωρο, “δένει” καλά με τον Γιάννη Δάρρα, ενώ με δύο σκηνοθέτες, Μαμαλάκη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εικάζεται ότι αυτή τη φορά θα γίνει πρεμιέρα χωρίς παρατράγουδα. Σε ρόλο ρεπόρτερ η Μάγδα Παπαγιάννη.


@ Συγκινητική η επιστολή του Γιώργου Κογιάννη προς τα στελέχη της ΕΡΤ. Το “δεν έχω αντικείμενο εργασίας” λίγοι θα τολμούσαν να το παραδεχθούν εντός του Ραδιομεγάρου. Πάντως, η μαύρη αλήθεια είναι – και όπως ψιθυρίζεται – ότι η νέα τάξη πραγμάτων επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις στον άλλοτε ισχυρό της ενημέρωσης στην Κρατική. Ούτε γραφείο για να κάτσει που λέει ο λόγος.
@ Για ενισχύσεις σε πρώτους, αλλά και δεύτερους ρόλους ψάχνονται στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Πάντως, για την ώρα οι κυκλοφορίες δεν είναι κακές ούτε για αυτή την προσπάθεια ούτε για τις “6 ημέρες” του Αντώνη Δελατόλλα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι, συνάδελφοι και μη που με την αγορά του εντύπου νιώθουν ότι στηρίζουν τους δημοσιογράφους της “Ελευθεροτυπίας” που ταλαιπωρήθηκαν σοβαρά το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την αγωνιστική φωνή ενός Μέσου που σιώπησε βάρβαρα.

@ Ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στη Μιχαλακοπούλου. Πέρα από τα σενάρια περί εθελουσίας και τα δυσάρεστα μαντάτα που περιμένουν ν’ ακούσουν οι εργαζόμενοι – των «Νέων» ειδικώς, όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη του ΔΟΛ έμπαιναν σε συσκέψεις, από τις οποίες έβγαιναν με τα μάτια καρφωμένα στις μοκέτες.
@ Τι ήττα! Ο Τατσόπουλος έδωσε συνέντευξη στον Τράγκα. Στοπ. Είπε το δημοφιλές πλέον τσιτάτο που έκανε τη… μισή Αθήνα να ψάχνεται (που έμεινε έξω από τη λίστα). Στοπ. Στα καπάκια προαναγγέλλεται η συνέντευξη του στον Πέτρο ΚωστόπουλοΣτοπ. Ο Κωστόπουλος γράφει στο editorial του στο PKool ένα κείμενο που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το… «Βράδυ»Στοπ. Η άλλη μισή Αθήνα «στήνεται» να δει τη συνέντευξη. Στοπ. Αλλά η εκπομπή είναι «γυρισμένη» πριν τα πανηγύρια της γνωστής δήλωσης και… τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Στοπ. Λόγια, δηλαδή, άσχετα με την ατάκα της συνέντευξης. Στοπ. Μα πως την πάτησε έτσι ο κ. Κωστόπουλος; Στοπ. Αν ήταν άλλες εποχές θα είχαν γυρίσει εξώφυλλα καθ’ οδόν για το τυπογραφείο πίσω, θα είχαν ξαναγυριστεί εκπομπές, θα είχε αναποδογυρίσει το σύμπαν, αλλά… στοπ. Δεν «παίζουν» πια αυτά. Στοπ. Και η τηλεόραση κυνηγάει την ουρά των social media. «Βράδυ», κουρασμένη και αλλού ξημερωμένη.
---
Τυπολογίες
***
*
Τριμερείς συναντήσεις
Τριμερείς συναντήσεις για Χ. Κ. Τεγόπουλος και Ελεύθερη Τηλεόραση. Αύριο στις  11.00  το πρωί είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο εργασίας  συνάντηση για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος και την Παρασκευή στις 13.30 για το  Alter
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *