Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 14/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αφέθηκε ελεύθερος ο Δ. Ρίζος
Πρωταγωνιστής σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 85χρονος πεζός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου Δημήτρης Ρίζος.
Ο εκδότης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας της Ευελπίδων και αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, ενώ για το θέμα έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.


***


“Δεν συνεργάζομαι με το The Press Project”

Σημείωμα του Άρη Χατζηστεφάνου
Πέρασα την τελευταία εβδομάδα δεχόμενος συνεχώς επιθέσεις για το ότι “συνεργάζομαι” με τη νέα Ελευθεροτυπία. Προφανώς όσοι με κατηγορούν πιστεύουν ακόμη ότι συνεργάζομαι με το The Press Project, με το οποίο έχω κόψει κάθε επαφή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ή όπως έγραφε κάποτε και ο Πανούσης στις αφίσες του… δεν συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.
Ευχαριστώ
Άρης Χατζηστεφάνου
---
Πηγή: infowar.gr
---
***
«Παγώνει» ως την 1.1.2014
ο ειδικός φόρος τηλεόρασης
Για ένα ακόμη χρόνο «παγώνει» ο ειδικός φόρος τηλεόρασης. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση την τελευταία μέρα του χρόνου (31.12.2012), με το άρθρο 22  η ημερομηνία έναρξης επιβολής του νόμου μετατίθεται για ένα χρόνο.
Η συγκεκριμένη διάταξη που «παγώνει» για 5 φορά προβλέπει την επιβολή φόρου 20% σε κάθε μεταδιδόμενη διαφήμιση σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Η απόφαση για την επαναφορά του φόρου ελήφθη από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με πρώτη ημέρα υλοποίησης την 1η Ιουλίου 2010 αλλά στη συνέχεια με διαδοχικές 4 αποφάσεις μετατέθηκε από το Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και από την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, για μία ακόμη φορά. Ένας τέτοιος φόρος  θα «τελείωνε» τα ΜΜΕ. Η ΕΙΤΗΣΕΕ από την πλευρά της έχει ζητήσει την πλήρη κατάργηση του νόμου

***
Χάρης Οικονομόπουλος:
«οι τράπεζες θα χάσουν όλα τα λεφτά τους,
αν δεν υπάρξει συμφωνία εξυγίανσης”

Ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Οικονομική επιθεώρηση" και τον Αντώνη Παπαγιαννίδη, μεταξύ άλλων στρέφεται  και εναντίον των τριών εκ των «μεγάλων» στα ΜΜΕ.
Κάνοντας σύγκριση του δανεισμού που έχει η Χ. Κ. Τεγόπουλος σε σύγκριση με ΔΟΛ, Πήγασο και Τηλέτυπο αναφέρει τα εξής: Η Χ. Κ. Τεγόπουλος με δύο μεγάλα ακίνητα έχει συνολικές υποχρεώσεις 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ είναι σε τράπεζες. Την ίδια ώρα, κατά το Χ. Οικονομόπουλο, ο ΔΟΛ έχει σύνολο υποχρεώσεων 215 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 165 εκατ. ευρώ  σε τράπεζες, ο Πήγασος 210 εκατ. ευρώ με 135 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και το Mega, αναφέρει, τραπεζικές υποχρεώσεις  170 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το μέτοχο της  Χ. Κ. Τεγόπουλος, το πλεονέκτημα της εταιρείας (Χ.Κ.Τεγόπουλος) είναι η ακίνητή της περιουσία και επισημαίνει το ενδεχόμενο «οι τράπεζες να χάσουν όλα τα λεφτά τους, αν δεν υπάρξει συμφωνία εξυγίανσης”.
---
Σχόλιο της "Α": ... προφανώς η προειδοποίηση - απειλή προς τις τράπεζες του μετόχου της Χ.Κ.Τ. - με τις αναγκαίες παραλλαγές - θα έχει χρησιμοποιηθεί και από τους τρεις "μεγάλους" των ΜΜΕ ... την ειδοποιό διαφορά δεν αντιλαμβανόμαστε ...  
---
Πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Τωρα μαλιστα,εβγαλε ο Ριγκο τα εξασφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 4:59 - ... αν εννοείς τον Χάρη Οικονομόπουλο, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από ό,τι και οι άλλοι ... θέλει δάνειο και "κούρεμα" ... και αντιλαμβάνεσαι τι εστί "κούρεμα" για τους απλήρωτους ...

      Διαγραφή