Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 16/1/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κάν' το όπως η Μάνια,
ο Ρίζος, ο ...Κουρής

Επιβεβαιώνονται όσοι ανησυχούσαν πως η τακτική της Μάνιας Τεγοπούλου να ανοίξει την "Ελευθεροτυπία", αφήνοντας απλήρωτους 870 ανθρώπους και να μην τρέχει τίποτε, θα δημιουργούσε ρεύμα ...φανατικών οπαδών.

Ήδη ο Δημήτρης Ρίζος έκανε με άλλο (θεσμικό) τρόπο το ίδιο πράγμα. Και ετοιμάζεται σε μια τρίτη -θεσμική - εκδοχή να κάνει το ίδιο ο Γιώργος Κουρής.


Ο οποίος όπως μαθαίνουμε εγκαταλείπει το σχέδιο επανέκδοσης της "Αυριανής", τη βουλιάζει και ετοιμάζεται να βγάλει τη νέα(;) εφημερίδα Kontra news. Προφανώς και θα πάρει σε αυτήν ορισμένους -5 νομίζουμε - δημοσιογράφους από την Αυριανή.

Στα ίδια χνάρια και ο γράφων διαδικτυακά lykavitos, που αφού βούλιαξε την Ισοτιμία, χωρίς κανένα απολύτως (θεσμικό - ξαναλέμε) πρόβλημα, ετοιμάζεται για την έκδοση εφημερίδας με αυτό τον τίτλο.
---
Πηγή: greektv.com
***

Δύο νόμοι που “απειλούν” τα ΜΜΕ
Δύο κυβερνητικές αποφάσεις  (Παπαδήμος, Τρόικα) καθορίζουν τη μοίρα» της «Ημερησίας» και του «Goal News» του Sentra  και πολλών άλλων εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών  των δύο κατηγοριών (οικονομικές, αθλητικές).
Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο του Πηγάσου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  ο νόμος 4072/2012 καταργεί την  υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών, γεγονός που επηρεάζει την οικονομική πορεία της «Ημερησίας». «Η εφαρμογή» του νόμου «αναμένεται να επιφέρει σημαντική απώλεια εσόδων στη θυγατρική εταιρεία και συνεπώς στον όμιλο επηρεάζοντας ουσιωδώς δυσμενώς τη χρηματοοικονομική κατάσταση τα αποτελέσματα και τις προοπτικές του Ομίλου» σημειώνουν οι Ορκωτοί.
Στη δεύτερη περίπτωση στο σημείωμα αναφέρεται πως με το ν4002/2011 απαγορεύτηκε η εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια με εξαίρεση τις εταιρείες που θα λάβουν άδεια από την  Ελληνική Δημοκρατία. Τόσο για το Sentra FM όσο και για τη “Goal News» η στέρηση των εσόδων αυτών από τις ιδωτικές εταιρείες στοιχηματισμού, δημιουργούν σοβαρά ζήτημα για τα δύο ΜΜΕ. Σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα από ισολογισμούς είναι στο 3,46% και από τη στοιχηματική διαφήμιση στο 0,73%.
***
Τέλλογλου: «Δεν ανήκω

σε ομάδα ειδικών αποστολών”

«Δεν ανήκω σε ομάδα ειδικών αποστολών», απάντησε ο Τάσος Τέλλογλου («Καθημερινή», Σκάι TV ) με επιστολή του στο «Πρώτο Θέμα» για το δημοσίευμα που τον ενέπλεκε στη δημοσιογραφική ομάδα του Reuters. Ο δημοσιογράφος ζητάει να του δοθούν τα στοιχεία υπογράφοντος το ρεπορτάζ Γιώργου Πετρίδη για να προσφύγει στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ή για να προσφύγει σε ένδικα μέσα.
***
Πρόστιμο 680 χιλιάδων ευρώ

Πρόστιμα  συνολικού ύψους 680 χιλιάδων ευρώ επέβαλε σήμερα το ΕΣΡ στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV. Το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων (650 χιλιάδων ευρώ) αφορούν τη μετάδοση του τηλεπαιχνιδιού Τηλεκύβος , ενώ τα υπόλοιπα, ύψους  30 χιλιάδων ευρώ άλλη παράβαση.
Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι υποχρεωμένος να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στην αρμόδια ΔΟΥ. ‘Ομως, στην περίπτωση που προσφύγει στο ΣτΕ, οι αποφάσεις είναι πολύ πιθανόν να καταπέσουν όταν εκδικαστούν, εξαιτίας της μή νόμιμης σύνθεσης της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής.
---
Πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου