Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 3/1/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και απλήρωτοι 6 μήνες και στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια διασταυρώνουν αύριο τα ξίφη τους, ΕΤΕΡ και Κανάλι 1. Ο δήμος Πειραιά στρέφεται εναντίον της ΕΤΕΡ για την πολυήμερη απεργία που έχει προκηρύξει με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των τελευταίων 6 μηνών στους τεχνικούς του ραδιοφώνου.
***
Στη Βουλή οι συμβασιούχοι
Οι επικείμενες απολύσεις των 61 δημοσιογράφων συμβασιούχων από την ΕΡΤ έφθασαν στη Βουλή με ερώτηση 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Σίμο Κεδίκογλου. Την ώρα που απολύονται οι πραγματικά εργαζόμενοι, δηλώνουν οι βουλευτές, η ΕΡΤ προσλαμβάνει με συμβάσεις Π.Ε.Θ και πολλαπλάσιους μισθούς. Επιπλέον η «η αντικατάσταση των επί χρόνια εργαζομένων-συμβασιούχων από εργαζομένους σε εξωτερικές ή μικτές παραγωγές, με καθεστώς υπενοικίασης στην Ε.Ρ.Τ., οδηγεί στη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της και στην ιδιωτικοποίηση ενός φορέα-θεσμού, που πρέπει να παραμείνει δημόσιος, και που έχει ως αποστολή την διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, αξιών που ήδη τίθενται σε διακύβευση στην σημερινή πραγματικότητα της ραδιοτηλεοπτικής χειραγώγησης», αναφέρεται.
***
Ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ
δημοσιογράφος που την “τρέχει”
στα δικαστήρια
Σφοδρές αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η επαναπρόσληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαΐδη σε θέση ειδικού συμβούλου. Η επάνοδος του στην ΕΡΤ 3 με εντολή του Μάξιμου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης λόγω του κομματικού του παρελθόντος. Ο δημοσιογράφος είχε λογοκρίνει ανακοίνωση της ΕΣΗΜΕΘ, διαγράφηκε από την ένωση συντακτών και κατέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της ΕΡΤ σε μια υπόθεση που παραμένει ακόμη ανοιχτή. Η παράλληλη θέση του ως υπεύθυνος τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  και μόνιμος υπάλληλος στα ΜΜΕ του δήμου Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην καταγγελία πως η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης στην ΕΡΤ 3.
***
Αίτηση πτώχευσης
από την Adel/Saatchi & Saatchi
Δεν τα κατάφερε η Adel/Saatchi & Saatchi να παραμείνει στη διαφημιστική αγορά παρά τη δημόσια δήλωση της εταιρείας στο τέλος του Νοεμβρίου πως συνεχίζει κανονικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της. Στις 22 Δεκεμβρίου κατατέθηκε το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας ενώ οι μεγάλοι πελάτες της διαφημιστικής έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλες εταιρείες της αγοράς. Η Adel/Saatchi & Saatchi ανήκει στις μεγαλύτερες εταιρείες της διαφήμισης στην Ελλάδα έχοντας ως πελάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους της αγοράς.
***
Συνέντευξη Τύπου
για την επανακυκλοφορία
της “Ελευθεροτυπίας
Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, η συνέντευξη Τύπου της “Ελευθεροτυπίας” στην έδρα της εταιρείας στην οδό Μίνωος. Την εφημερίδα θα παρουσιάσουν ο διευθυντής της, Βαγγέλης Παναγόπουλος και ο δικηγόρος και μέτοχος της εταιρείας, Χάρης Οικονομόπουλος.

***
Ομολογιακό δάνειο 98 εκατ. ευρώ στο Mega

Επιστολή Τηλέτυπου στο ΧΑΑ
H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ.  Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου