Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 9/1/2013 ...

*
Τυπολογίες
***
*

Ύβρεις Καμπουράκη
“Αυτά τα μ…σμένα μπήκαν μέσα τώρα” είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης για τους καταληψίες της Βίλα Αμαλία, ενώ δεν είχε κλείσει το μικρόφωνο του, στην πρωινή εκπομπή του Mega,καταργώντας κάθε έννοια δεοντολογίας.  Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:
***

Μείωση μισθών
και για τους κρατικούς δημοσιογράφους
Χωρίς πολλές αντιδράσεις και με συνοπτικές διαδικασίες όπως φαίνεται θα κλείσει το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στα κρατικά ΜΜΕ. Στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα δεν υπήρξε πρόταση από τα σωματεία για το αν αποδέχονται ή όχι την πρόταση του υπουργού για το ενιαίο μισθολόγιο. Έγινε απλώς η ενημέρωση πως γίνεται προσπάθεια για τη διατήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών συντακτών και κάποιων επιδομάτων. Η ΚΥΑ θα υπογραφεί σύντομα και κατώτατος πρώτος μισθός για όλα τα κρατικά Μέσα είναι το ποσό των 874 ευρώ μεικτά, δηλαδή στα 600 ευρώ καθαρά.
***
Οικονομική ενίσχυση σε ανέργους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ανέργους του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το επίδομα δίδεται σε ασφαλισμένους των οποίων το ταμείο ανεργίας έληξε μέσα στο 7μηνο από την 1ηΔεκεμβρίου 2012 και εφόσον δεν έχουν εργαστεί σε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας για περισσότερους από δυο μήνες.
***
Απογραφή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Έως τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να απογραφούν οι συνταξιούχοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για το ΙΚΑ. Με αυτοπρόσωπη παρουσία στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.
***
Κόβουν το ανταποδοτικό
από τους λογαριασμούς ΔΕΗ

Νέος πονοκέφαλος για την ΕΡΤ. Ως το Μάρτιο σχεδιάζει η κυβέρνηση να αποσυνδέσει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αναμένεται η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου και της διοίκησης της ΕΡΤ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου