Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

... ο Χάρης, ο Θεοχάρης και της Μίνωος η χάρις ...

*
Τυπολογίες
***
*

Μάνια Τεγοπούλου και Χ. Οικονομόπουλος:
Ξαναβγάζουμε την «Ελευθεροτυπία»
Με ένα νέο επενδυτικό σχήμα, δίνει ραντεβού στα περίπτερα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 , η «Ελευθεροτυπία». Η ομάδα των εργαζομένων πιάνει δουλειά από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, σαν να εκδίδεται καθημερινά το φύλλο, διατηρώντας πολύ χαμηλούς τόνους. Μαζί με το ημερήσιο φύλλο θα κυκλοφορήσει και το Κυριακάτικο ενώ θα επαναλειτουργήσει και η ηλεκτρονική έκδοση στο www.enet.gr. Η ομάδα των εργαζομένων έχει κλείσει και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων.
Ως σήμερα μετά την είσοδο του Χάρη Οικονομόπουλου, η μετοχική σύνθεση της Χ. Κ. Τεγόπουλος.
Ο δικηγόρος  Χάρης Οικονομόπουλος  μετά την αγορά των μετοχών, που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2012  από την οικογένεια Τεγόπουλου έχει το 27% της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η Μάνια Τεγοπούλου έχει το 25,18% και η Ελένη Τεγοπούλου 25,17%. Θεωρείται δεδομένο πως στη συνέχεια θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και είσοδο και άλλων μετόχων, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να προμηθεύουν το δημόσιο ή να ασχολούνται με το εμπόριο όπλων. Οι κινήσεις αυτές γίνονται, ενώ υπάρχει επικοινωνία με τις τράπεζες για την επανακυκλοφορία του φύλλου.
***
Θεοχάρης Φιλιππόπουλος:
Θέλω τον τίτλο "Ελευθεροτυπία"
Την ίδια ώρα. όπως αποκάλυψαν οι Τυπολογίες στην ηλεκτρονική τους έκδοση τη Δεύτερα 24  Δεκεμβρίου 2012, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέστειλε εξώδικο  διεκδικώντας …την επιστροφή του τίτλου της “Ελευθεροτυπίας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο εξώδικο επικαλείται το ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρονται να έχουν υπογράψει ο  Κίτσος Τεγόπουλος,  Χρήστος Σαμαντάς και Αλέκος Φιλιππόπουλος.  Το ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Θ. Φιλιππόπουλος στο εξώδικο του, προέβλεπε την επιστροφή του τίτλου “Ελευθεροτυπία” στον Αλέκο Φιλιππόπουλο, τον πατέρα του, αν η εφημερίδα σταματούσε να εκδίδεται επί ένα χρόνο.
Η αποστολή του εξώδικου αυτή από το Θεοχάρη Φίλιπποπουλο προς την εκδοτική εταιρεία, επιβεβαιώνει εμμέσως και το δημοσίευμα του “Π” στις αρχές Ιουλίου για την εφημερίδα και την πρόταση που φέρεται να είχε κάνει προς τη  Alpha Bank  να διαθέσει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για την εφημερίδα. Τότε ο διευθυντής του  www.capital.gr Θ. Μαυρίδης είχε απαντήσει μέσω του  twitter διαψεύδοντας πως είχε ενδιαφέρον. Έγραφε:  “Λένε ότι ο Θεοχάρης θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για την “Ελευθεροτυπία”. Σας διαβεβαιώνω πως έχει σώας τας φρένας. Όχι δεν ενδιαφέρεται”.
Επί της ουσίας, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος  επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει τις εξελίξεις στην εφημερίδα, λίγο πριν από την επανέκδοσή της. Είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για τον τίτλο, πριν επανακυκλοφορήσει, ή ενδεχομένως κάποιοι έχουν ένα πιο προχωρημένο σενάριο για δύο «Ελευθεροτυπίες».
Η πλευρά της Χ. Κ. Τεγόπουλος αναφέρει πως το θέμα της μεταβίβασης του τίτλου είναι γνωστό στο κοινό από την εποχή της εισόδου της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο Χρηματιστήριο.  Ακόμη πως προηγήθηκαν κληρονομικές μεταβιβάσεις και άλλες πράξεις που δεν αμφισβητήθηκαν και πως είναι διαφορετικό πράγμα ο τίτλος του περιοδικού του 1975 του Αλέκου Φιλιππόπουλου, και διαφορετικό πράγμα ο τίτλος και τα εμπορικά σήματα και οι οικονομικές αξίες που γεννήθηκαν από την πορεία της εταιρείας. Επιπροσθέτως πως η Χ. Κ. Τεγόπουλος δεν σταμάτησε να λειτουργεί, αντιθέτως η εταιρεία ήταν ανοικτή. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για τελευταία φορά στις 22 Δεκεμβρίου 2011 και στη συνέχεια η έκδοση διακόπηκε ύστερα από τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου