Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

... με ιερή Ατομική Σύμβαση, πας κατευθείαν Παράδεισο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ατομική Σύμβαση
που ακυρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα
Την ίδια ώρα που χθες ο Αρχιεπίσκοπος  δεχόταν στο Μέγαρο της Αγίας  Φιλοθέης τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ  Φώτη Κουβέλη,  έφτανε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ  η ατομική σύμβαση - σοκ  που προτείνει η Ελλαδική Εκκλησία για  τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας.
Το κείμενο, πέραν των εξωφρενικών μειώσεων μισθών 43%, περιελάμβανε όρους που σκοπό έχουν να μετατρέψουν το ραδιοφωνικό μέσο της Εκκλησίας σε μεσαιωνικό κάτεργο! Μεταξύ άλλων η επίσημη Εκκλησία ζητεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση που θα ακυρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα δίνει εξουσιοδότηση στον διορισμένο θεολόγο – διευθυντή να ελέγχει τα προσωπικά αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεφώνων τους!
Η μεσαιωνική σύμβαση (που όμοιά της δεν έχει τολμήσει να προωθήσει ούτε ο πιο ανάλγητος  εργοδότης) έβγαλε από τα ρούχα τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αμέσως την απέρριψαν. Ακολούθησαν  διαπραγματεύσεις για τροποποίησή  της που φαίνεται να πέφτουν στο κενό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του είχε ήδη διαμηνύσει σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ την Τρίτη το μεσημέρι ότι θα βάλει λουκέτο στο ραδιόφωνο (και θα απολύσει τους 25 εργαζόμενους) αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του.
---
Πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου