Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

... μικρά "παρεΐστικα" ...



*
Βασίλης Κουφόπουλος
media-industry
***
*

Κάνουν όλοι μαζί "Παρέα";


Αποκτά και ραδιοφωνικό σταθμό το δίδυμο των Α. Σκαναβή και  Δ. Μπενέκου, με την πρόσληψη του Δ. Ρίζου στον «Ελεύθερο Τύπο»; Ο εκδότης του «Αδέσμευτου», ο οποίος και έκλεισε, διαθέτει και ραδιοφωνικό σταθμό, τον Παρέα  FM, ο οποίος έχει μια από τις «χρυσοφόρες» άδειες του ΕΣΡ, οι οποίες όμως έχουν λήξει. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον «Αδέσμευτο» παραμένουν απλήρωτοι και βλέπουν με έκπληξη τα όσα γίνονται...

** Δεν θα παραχωρήσουν τελικά σήμερα, συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι της «Ελευθεροτυπίας». Επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, λόγω της επανακυκλοφορίας της εφημερίδας αυτή την Πέμπτη ανέβαλαν την παρουσίαση της εφημερίδας.


** Την ίδια ώρα, βέβαια, διαμαρτύρονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας και του πιεστηρίου, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από το Καλοκαίρι  του 2011.

 ** Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας το περιοδικό «HUMBA!» με ενδιαφέρουσες επισημάνσεις  για το πόρισμα του Χίλσμπορο που στοίχισε τη ζωή σε 96 φίλους της Λίβερπουλ.

Mega δάνειο: ο δεύτερος γύρος

Σκληραίνει η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ –MEGA. Η χθεσινή κλήση σε απολογία του  καναλιού σε απολογία μετά από την επιστολή του εκπροσώπου Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη,  ανοίγει  εκ νέου τη συζήτηση για το ρόλο των ΜΜΕ στην εποχή του Μνημονίου. Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία το Mega, μέχρι αύριο  για την καταγγελία περί της μή μετάδοσης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία ονόματος μετόχου του καναλιού στη λίστα Λανγκαρντ και ταυτόχρονα την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ υπέρ της τηλεοπτικής εταιρείας.

Το δάνειο αυτό επιτρέπει στο Mega να «αναπνεύσει» σε αντίθετα με εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις εντός και εκτός ΜΜΕ. Αυτό είναι βασικό σημείο κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά επί της ουσίας προς την κυβέρνηση και την Τρόικα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν διότι την ίδια ώρα που με τα χρήματα των πολιτών ανακεφαλαιοποιούνται, τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις έχουν εκλείψει. Και συνήθως αντί για να αναχρηματοδότηση του δανεισμού οι τράπεζες απαιτούσαν, τον πλειστηριασμό της περιουσιακής κατάστασης των επιχειρήσεων.  Μέχρι που ήρθε η «εξαίρεση» του Mega.

Το κοινό ομολογιακό δάνειο που εξασφάλισε το Mega  χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα 89,5 εκατ. ευρώ πηγαίνουν για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού, και τα 8,5 εκατ. ευρώ για τις υποχρεώσεις του καναλιού προς εταιρείες παραγωγής οι οποίες ανήκουν στους μετόχους τους και υποχρεώσεις σε τρίτους. Τα χρήματα μέσω των εταιρειών παραγωγής θα επιστρέψουν και πάλι στις τράπεζες καθώς τα προηγούμενα χρόνια λάμβαναν δάνεια για να γυρίσουν τις τηλεοπτικές σειρές.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου