Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

... απογραφή συνταξιούχων Γ΄ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απογραφής συνταξιούχων
της Γ΄ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
(ΤΑΤΤΑ)
για το έτος 2013


Σας ενημερώνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 28-2-2013 θα διενεργηθεί, ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του Ταμείου.

Υποχρέωση φυσικής καταγραφής έχουν όλοι οι συνταξιούχοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, στην Ελλάδα και λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη (γήρατος – θανάτου – αναπηρίας κ.λπ.) ή οποιοδήποτε επίδομα (εξωϊδρυματικό – απολύτου αναπηρίας – επίδομα τυφλότητας), όπως επίσης και οι ενεργεία ασφαλισμένοι που λαμβάνουν είτε οι ίδιοι, είτε μέλος της οικογενείας τους το εξωϊδρυματικό επίδομα (παραπληγίας – τετραπληγίας).

Θα πρέπει για τη φυσική σας καταγραφή να προσέλθετε μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα στην Τράπεζα που πιστώνεται η σύνταξή σας, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Το ειδοποιητήριο έγγραφο που θα σας σταλεί από το Ταμείο όπου θα πρέπει να αναγράφονται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός (στην περίπτωση που αναγράφεται το όνομα του συζύγου ή άλλο επώνυμο από αυτό της Αστ. Ταυτότητας χρειάζεται και επίσημο Δημόσιο έγγραφο που να προκύπτουν τα παραπάνω στοιχεία) και ο ειδικός δεκαπενταψήφιος κωδικός.

Η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ταμείο (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).

ΠΡΟΣΟΧΗ
Κατ’ εξαίρεση δύνανται να μην προσέλθουν στις Τράπεζες οι παρακάτω: 

1. Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

2. Οι κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα
(Αν βρίσκονται στην Ελλάδα θα προσέλθουν οι ίδιοι)
3. Τα ανήλικα τέκνα που παίρνουν σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
4. Οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν παραλάβει τη συνταξιοδοτική απόφαση, αλλά δεν έχουν πληρωθεί δεν θα προσέλθουν καθόλου για καταγραφή.

Οι παραπάνω κατηγορίες θα καταγραφούν δια του νομίμου εκπροσώπου τους (επίτροπος - δικαστικός συμπαραστάτης κ.λπ.), στα γραφεία των αρμόδιων Διευθύνσεων του Ταμείου.

Εκτός των προαναφερόμενων δικαιολογητικών (ταυτότητα συνταξιούχου κ.λπ.) για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να προσκομιστούν ανάλογα με την περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

A) Περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης για φυσική καταγραφή:

1. Πληρεξούσιο ή ειδική εξουσιοδότηση για τη διενέργεια της καταγραφής, εκδοθέντα μετά την 1-1-2013. Στην περίπτωση της εξουσιοδότησης  χρειάζεται θέωρηση για το γνήσιο της υπογραφής (από ΚΕΠ, Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία στην περίπτωση που η βεβαίωση γίνεται στο σπίτι του συνταξιούχου)

2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (του συνταξιούχου και του εκπροσώπου του) ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς)
3. Αριθμός φορολογικού μητρώου του νόμιμου εκπροσώπου (οποιοδήποτε αποδεικτικό).

Β) Περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης για φυσική καταγραφή:

1. Απόφαση της Επιτροπής Καθορισμού Ηλικίας για τον ορισμό προσωρινού διαχειριστή ή Απόφαση Δικαστηρίου για τον διορισμό δικαστικού συμπαραστάτη / επιτρόπου οι οποίες να βρίσκονται σε ισχύ.

2. Βεβαίωση Δημόσιας Αρχής ότι ο συνταξιούχος βρίσκεται στη ζωή.
Γ) Περιπτώσεις συνταξιούχων που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου:

1. Βεβαίωση της αρμόδιας Προξενικής Αρχής, που έχει εκδοθεί μετά την 1-1-2013, από την οποία θα πιστοποιείται ότι ο συνταξιούχος βρίσκεται στη ζωή, καθώς και η μόνιμη ή μη διαμονή του στο εξωτερικό.

2. Υπεύθυνη δήλωση του συνταξιούχου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την παραπάνω Αρχή, ότι εξακολουθεί η ισχύς του πληρεξουσίου.
Δ) Ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο:

1. Βιβλιάριο Υγείας του τέκνου θεωρημένο για το έτος 2012.

2. Αστυνομική Ταυτότητα του εκπροσώπου (γονέα, κηδεμόνα, δικαστικού συμπαραστάτη)
3. Υπεύθυνη Δήλωση του εκπροσώπου, ότι το ανήλικο βρίσκεται στη ζωή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
1. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσέρχεστε στις Τράπεζες που πιστώνεται η σύνταξή σας με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση.
 Καταγραφή συνταξιούχων που δεν ανήκουν στις παραπάνω εξαιρέσεις δεν θα γίνεται σε καμία περίπτωση στις Υπηρεσίες του Ταμείου. Η καταγραφή μέσω εκπροσώπου θα γίνεται μόνο στις προαναφερόμενες εξαιρετικές περιπτώσεις.
2. Εφίσταται η προσοχή ότι σε περίπτωση μη καταγραφής στην ορισθείσα προθεσμία, προβλέπεται η διακοπή της σύνταξης ή του επιδόματος.
3. Επισημαίνεται ότι όπου διαπιστώνεται παράνομη είσπραξη σύνταξης ή επιδόματος θα αναζητούνται όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά με τις νόμιμες επιβαρύνσεις και οι περιπτώσεις αυτές θα διαβιβάζονται στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου