Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

... ΣΚΑΪ - έγινε η κοινή Συνέλευση Συντακτών Τ/Σ και Ρ/Σ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΑΠΟΦΑΣΗ
της κοινής Συνέλευσης των Συντακτών
της Τ/Σ και του Ρ/Σ του ΣΚΑΪ


Σήμερα, έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ συνήλθε η κοινή Συνέλευση των Συντακτών της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ με μοναδικό θέμα τον τρόπο αντίδρασης μετά τη νέα εκβιαστική απαίτηση της Διοίκησης του ΣΚΑΪ για περαιτέρω περαιτέρω μειώσεις μισθών από 3% έως 5%.

Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στους ήδη μειωμένους μισθούς οι οποίοι τα δύο προηγούμενα χρόνια συρρικνώθηκαν περισσότερο από 28% σωρευτικά και ήδη λόγω των αυξημένων φορολογικών παρακρατήσεων θα συρρικνωθούν ακόμη παραπάνω.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια των ατομικών συμβάσεων, υπήρξαν απολύσεις, ακόμη και εργαζομένων που είχαν υπογράψει την ατομική σύμβαση, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο του 2012 υλοποιήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εθελουσία έξοδος. Επιπλέον, η διοίκηση του ΣΚΑΪ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μειώσεις μέσα στο 2013.

Η Συνέλευση των συντακτών -στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- αποφάσισε ότι οι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να υπογράψουν την καινούρια -τρίτη κατά σειρά- μείωση, αλλά να περιμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα έχει η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με την εργοδοσία του ΣΚΑΪ.

Επίσης αποφασίστηκε ότι οι εκπρόσωποι των δύο Μέσων θα παραβρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα ενημερώσουν κατόπιν τους εργαζόμενους για τις όποιες αποφάσεις.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Ένωση να ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας για την επιχειρούμενη νέα μείωση των μισθών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εκδικητικές απολύσεις σε όσους δεν υπογράψουν.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου