Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

... η ΕΣΠΗΤ για την "επανέκδοση" της "Ελευθεροτυπίας" ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*
Η ΕΣΠΗΤ για το παρασκήνιο της
"επανέκδοσης" της εφημερίδας
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την νέα εργοδοτική πρόκληση μετά την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας της ημερήσιας εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Είναι απαράδεκτο ένα έντυπο να βάζει λουκέτο, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του, να μην τους αποπληρώνει, να οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, να μην έχει πληρώσει δώρο Χριστουγέννων και σα να μην τρέχει τίποτα, μα ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει!

Παράλληλα να επιβάλλει «εκβιαστικά» ατομικές συμβάσεις και μειωμένους μισθούς σε άνεργους συναδέλφους με μεγάλες βιοποριστικές ανάγκες, πέρα από κάθε κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα, ακυρώνοντας τις ισχύουσες
συλλογικές συμβάσεις.
Ειρωνικά οι υποψήφιοι εκδότες της Ελευθεροτυπίας με διαφημιστικά σποτ αναρωτιούνται: “ζωή με δανεικά ή με ιδανικά”, ενώ είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι η Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. έχει να πληρώσει τους 850 εργαζομένους της εδώ και πολλούς μήνες, αναγκάζοντάς τους να ζουν με…. δανεικά!
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
● Απαιτεί την αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους, την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2012, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες της επίσχεσης εργασίας.
● Καλεί τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στα νέα νομικά τεχνάσματα της εργοδοσίας, με τα οποία ουσιαστικά καλούνται να απεμπολήσουν εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα με επαπειλούμενο τον κίνδυνο ο μακροχρόνιος αγώνας τους να καταλήξει σε στυγνή εκμετάλλευσή τους.

                      Για τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
          Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Κ. Μπερεδήμας                   Θανάσης Αλατάς
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου