Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

... ΕΡΤ - ημέτεροι, σπεύσατε ταχέως ...

*
Ποντίκι-media
***
*

Εργαζόμενοι πολλών, ελεγχόμενων ταχυτήτων
Πιο κοντά στις απολύσεις των 350 συμβασιούχων εργασίας βρίσκεται η ΕΡΤ Α.Ε., η οποία υπόσχεται σε δημοσιογράφους επαναπρόσληψη με το μπλοκάκι και την ίδια ώρα προσλαμβάνει με συμβάσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων τους ημετέρους κατ’ εντολή της συγκυβέρνησης. Οι συμβάσεις λήγουν στις 7 Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότερες εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπως και οι ειδήσεις, «αδειάζουν» από δημοσιογράφους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στο ραδιομέγαρο έως και δέκα χρόνια! Παρά τις προφορικές υποσχέσεις διοίκησης και αρμόδιου υπουργού για την παράταση των συμβάσεων ένα ακόμη έτος, γίνεται φανερό πως ήδη σχεδιάζουν τις νέες προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων που θα μείνουν κενές.

Το εργασιακό καθεστώς στην κρατική ραδιοτηλεόραση είναι πολλών και πολλαπλών ταχυτήτων. Εκτός από τους μόνιμους υπαλλήλους, εκ των οποίων 600 είναι δημοσιογράφοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στην κρατική ραδιοτηλεόραση εργάζονται οι συμβασιούχοι εργασίας ενός έτους, τα στελέχη με σύμβαση ΠΕΘ (αορίστου χρόνου), οι «συνεργάτες» μέσω συμβάσεων με εξωτερικές εταιρείες που παρέχουν εκπομπές - υπηρεσίες στην ΕΡΤ. Πολλές ταχύτητες υπάρχουν και στις αμοιβές. Οι μεν συμβασιούχοι εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, οι δε ΠΕΘ και εξωτερικοί συνεργάτες πληρώνονται αδρά. Κάποιοι και περισσότερα από τους γενικούς διευθυντές!

Οι ταχύτητες εργασιακών σχέσεων αναμένεται πλέον να αυξηθούν. Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης απέστειλε το αίτημα στον αρμόδιο υφυπουργό για τη συμπλήρωση 280 θέσεων εργασίας, στις οποίες δεν μπορεί να τοποθετηθεί συμβασιούχος που έχει ήδη δυο συνεχόμενες συμβάσεις, σύμφωνα με τον νόμο Ραγκούση. Αυτό είναι και το θεσμικό επιχείρημα Κεδίκογλου, ΕΡΤ για τις επερχόμενες απολύσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καταργεί τον νόμο Ραγκούση ξαναφέρνοντας τις συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) στο Δημόσιο και την κρατική ραδιοτηλεόραση. Η αρχή έγινε ήδη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις προσλήψεις με δελτίο παροχής στους δήμους και τις περιφέρειες.

Εν τω μεταξύ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνεχίζονται οι προσλήψεις με συμβάσεις ΠΕΘ. Νέα άφιξη είναι αυτή της πολιτικής συντάκτριας Βούλας Κεχαγιά, η οποία δεν είχε αποδεχθεί πριν από ενάμιση χρόνο την πρόσληψή της με σύμβασης εργασίας λόγω του κριτηρίου «αποκλειστικότητας» που είχε θέσει η προηγούμενη διοίκηση επί Θανάση Παπαγεωργίου. Το ίδιο είχε επιλέξει και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Τόσο ο τελευταίος τον περασμένο Οκτώβριο όσο και η Βούλα Κεχαγιά προσλήφθηκαν τελικά με συμβάσεις ΠΕΘ, αποφεύγοντας τους όρους που ισχύουν για τους συμβασιούχους εργασίας ενός έτους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γρηγόρης 11:29 - ... μια λύση είναι η μηνυτήρια αναφορά - προϋποθέτει κατάθεση στοιχείων ... φυσικά και η καταγγελία στα αρμόδια εισαγγελικά γραφεία - δεν γνωρίζω αν η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα ... σε κάθε περίπτωση μπορεί να καταγγέλλονται (με όνομα και διεύθυνση) περιπτώσεις τέτοιες σε ΜΜΕ και Διαδίκτυο, που πολλές πιθανότητες υπάρχει να μεταδοθούν ...

      Διαγραφή