Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

... Κουρής προτείνει - εργαζόμενοι απορρίπτουν ...

*
Απλήρωτοι
δημοσιογράφοι
"Αυριανής"
***
*

Άλλη μια πρόταση έπεσε στο κενό

Μπορεί ο Γιώργος Κουρής να απειλεί θεούς και δαίμονες, για την επανέκδοση της εφημερίδας «Αυριανή», μπορεί να διαρρέει σκοπίμως για έκδοση νέας εφημερίδας με τον τίτλο «Κόντρα news», όπως μια ακόμα υποτιθέμενη βελτιωμένη πρότασή του για άρση της επίσχεσης των εργαζομένων στην «Α», έπεσε στο κενό. Και αυτό, γιατί ναι μεν ο πάλαι ποτέ ισχυρός εκδότης, δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει, παρά την ηλικία του, ότι με δολοπλοκίες και απατηλές υποσχέσεις, θα μπορέσει να αποκτήσει και πάλι έναν ισχυρό μοχλό πίεσης.

Οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» που είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβρη του 2010, πραγματοποίησαν νέα συνέλευση την Τετάρτη προκειμένου να ... συζητήσουν υποτίθεται βελτιωμένη παλαιότερη πρόταση του εκδότη, σύμφωνα με την οποία προτείνεται:

·        Απασχόληση 15-17 ατόμων, με αποδοχές 1000 ευρώ όσων έπαιρναν πάνω από 1000 ευρώ και 500 έως 600 των υπολοίπων.

·        Καταβολή ποσού 3.500 – 5.000 ευρώ, τμηματικά ως αποζημίωση σε όσους δεν θα απασχοληθούν, τμηματικά εντός 6αμήνου, υπό τον όρο παραίτησης από κάθε αξίωση.

·        Εφόσον υπάρξει ικανοποιητική κυκλοφορία με ανάλογα έσοδα, οι αποδοχές μπορούν να βελτιωθούν.

Και η υποτιθέμενη αυτή βελτιωμένη πρόταση του Γεωργίου Κουρή, πήρε την άγουσα για τον κάλαθο των αχρήστων, αφού στη συνέλευση μελετήθηκαν όλες οι παράμετροι και αποφασίσθηκε να περιμένουν άλλη πρόταση, σύμφωνα με την οποία να δοθεί ένα ικανοποιητικό ποσό έναντι των οφειλομένων στους υπό αποχώρηση δημοσιογράφους.

Όπως τονίσθηκε, τα χρήματα που προσφέρθηκαν στους υπό αποχώρηση, είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που οφείλει ο Γεώργιος Κουρής, αφού έχει να πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων από τον Νοέμβριο του 2010. Να σημειωθεί ότι ακόμα και το Δώρο Χριστουγέννων, το έδωσε κουτσουρεμένο.

Έτσι, ζήτησαν να τους γίνει βελτιωμένη πρόταση, η οποία να περιλαμβάνει:

Καταβολή ποσού ίσο με το 70% των δεδουλευμένων, από τον Νοέμβριο του 2010, έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Η καταβολή θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις και σε διάστημα 3 μηνών. Οι προς αποχώρηση, θα απεμπολήσουν την οφειλόμενη αποζημίωση.

Να χορηγηθούν δύο μισθοί, στους παραμένοντες, προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους και επανεκδοθεί η εφημερίδα «Αυριανή».
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου