Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

... ποιός είναι ο "Στόχος"; Η Δημοκρατία ...

*
Συσπείρωση
***
*

"Χέρι - Χέρι"

Μπόμπολας ('Εθνος) και "Στόχος":
Λάσπη κατά της ΕΣΗΕΑ
και του προέδρου της


Απρόσμενο (ή μήπως όχι;) σύμμαχο στη λάσπη που εδώ και καιρό εκτοξεύει εναντίον της ΕΣΗΕΑ, μέσω της εφημερίδας το «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» βρήκε ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποια άλλα ΜΜΕ που με μεγάλο πάθος και οργή στρέφονται ενάντια στο «κακό σωματείο», αλλά στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο «Στόχος» το οποίο στο σημερινό του πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η μεγάλη γιάφκα της κόκκινης χούντας» επιτίθεται με ένα ακατάσχετο ρατσιστικό υβρεολόγιο εναντίον του Σωματείου μας, της «Συσπείρωσης», των μελών της και των άλλων αριστερών παρατάξεων, για να καταλήξει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την οποία ονομάζει «Νέα Χαφιεδοτυπία».

Ο οχετός της ακροδεξιάς - που πραγματικά θυμίζει τις άναρθρες κραυγές των βουλευτών της φασιστικής Χρυσής Αυγής - ολοκληρώνεται με την υποσημείωση: «Που βρικολακιάζει δεκαετίες μαζί με ανθέλληνες, τροτσκιστές, Μαοϊκούς, Σταλινικούς, λεσβίες, αδελφές, φιλότουρκους, φιλοσκοπιανούς, φιλοαλβανούς, τρομοκρατολάγνους και φυσικά προβοκάτορες». Ξέχασαν τους Εβραίους προφανώς ή δεν χώρεσαν στον τίτλο.

Σίγουρα αποτελεί τιμή για το Σωματείο μας, τη Συσπείρωση, την Αριστερά και τις υπόλοιπες παρατάξεις όταν σε αγαστή συνεργασία μας λοιδορούν Μπόμπολας και «Στόχος» μαζί. Αυτό σημαίνει πως κάτι κάνεις σωστά.

Μερικές μόνο ώρες μετά την δήλωση του Γ.Γ. Οικονομίας Μέργου, περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, η είδηση δεν δείχνει να ενοχλεί ιδιαίτερα τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας, όπως και οι αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ την ώρα που αυτοί υφίστανται απολύσεις, μειώσεις μισθών και σε πολλές δεκάδες περιπτώσεις πτωχεύσεις εταιρειών. Αυτά για τον «Στόχο» δεν αποτελούν κάποιο θέμα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Και πώς να αποτελούν άλλωστε όταν είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμη και στους εξαπατημένους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, ότι όχι μόνο είναι το μακρύ χέρι του σημερινού συστήματος αλλά ταυτόχρονα διώκτες κάθε δημοκρατικού κοινωνικού αγώνα.

Στην…ανάλυση του κεντρικού κειμένου οι επιθέσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προσωπικά στον Δημήτρη Τρίμη δεν έχουν πρωτότυπα “επιχειρήματα”. Η - σύμφωνα με τον «Στόχο» - “προβοκάτσια της Εφημερίδας των Συντακτών” (η οποία παρουσίασε το ρεπορτάζ για τη εισβολή χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο της Τρίπολης), αποτελεί δείγμα «ανθελληνισμού» και προσκόλλησης στην «Κόκκινη Χούντα». Δηλαδή, σύμφωνα πάντα με τους ακροδεξιούς του Στόχου, η “Εφημερίδα των Συντακτών” ελέγχεται από τον αρχηγό των “Ιών” Δημήτρη Τρίμη. Τα ίδια που λέει και ο Μπόμπολας.

Το κείμενο του «Στόχου» ολοκληρώνεται με μια προειδοποίηση(;). «Από σήμερα ξεκινάμε… Και την επόμενη εβδομάδα δίνουμε ονόματα και φωτογραφίες από την ατελείωτη λίστα αυτής της κόκκινης χούντας και το ιδεολογικό τους στίγμα και σημείο αναφοράς».

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η τακτική των «ονομάτων και των φωτογραφιών» που θα δίνει (αλήθεια που;) ο «Στόχος». Το ίδιο άλλωστε έκαναν και οι πρόγονοί τους στην κατοχή, την ίδια τακτική ακολουθεί και η ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά με τις φωτογραφίες και στοιχεία συμπολιτών μας. Μονάχα μία επισήμανση γιατί παρατηρήσαμε μια εμμονή στη λέξη «χούντα»: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου