Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

... ΣΔΟΕ - λίστες με πλούσιο περιεχόμενο ...

*
greektv.com
***
*
Ρέστης, Κυριακού στη λίστα ΣΔΟΕ

Μια σημαντική αποκάλυψη με λίστα-φωτιά του ΣΔΟΕ βγάζει στη δημοσιότητα σήμερα το site sportandbusiness στην οποία περιλαμβάνονται 27 εταιρείες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικοί αλλά και αθλητικοί παράγοντες. Ανάμεσα στους ερευνώντες επιχειρηματίες από το χώρο των media βρίσκουμε τον όμιλο των εταιρειών Βίκτωρα Ρέστη όπου ερευνάται "η διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών για την αγορά εκτάσεων ακόμη και δασικών" και ο "Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος" όπου ερευνώνται αξιόποινες πράξεις του Μίνωα Κυριακού.

Όπως γράφει το site ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών της λίστας ΣΔΟΕ εμπλέκονται ακόμα και σε υποθέσεις χρηματισμού από αμερικανικές ή ευρωπαϊκές εταιρείες - κολοσσούς.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται περισσότερα από 500 φυσικά πρόσωπα και διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και εκδοτικού χώρο, καθώς και του αθλητισμού.
Τις περιπτώσεις αυτές ερευνά από τις αρχές του καλοκαιριού το ΣΔΟΕ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, παρά μόνον για 2-3 περιπτώσεις εξ’ αυτών.

Από το σύνολο των παραπάνω περιπτώσεων, οι έξι αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι φορολογικές δηλώσεις συνολικά 120 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Γιάννης Μίχας, πρώην Νομάρχης, η οικογένεια Λιβανού και οι εταιρείες ΜΙΕ και Morelia και Λαϊνόπουλος και PROMOT Λαϊνόπουλος.

Ολόκληρη η αποκάλυψη μαζί και τη λίστα του ΣΔΟΕ μπορείτε να δείτε στο site
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου