Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

... ΣΚΑΪ - πρόσωπα ξενόδουλα ...

*
periodista.gr
***
*
Αντικομμουνιστική υστερία στον ΣΚΑΪ
“ Βλαχομπαρόκ κακέκτυπα του αγγλοσαξονισμού, αναβιώνουν τον μακαρθισμό και την μετεμφυλιακή προπαγάνδα
του κράτους της Δεξιάς ”
Άνοιξα να δω τηλεόραση και βάζω ΣΚΑΪ. Ξαφνικά ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός, τον οποίο αν παρακολουθήσει κανείς έχει την εντύπωση ότι κατοικεί στο Αϊντάχο των ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, μεταδίδει διαφημιστικό σποτ της τηλεοπτικής καμπάνιας του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 που περιέχει ένα απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή (του ιδίου εννοείται σταθμού) ενός τύπου, ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι δημοσιογράφος.

Ακούω λοιπόν τον εν λόγω κύριο (και όλα αυτά στο σποτ), σε κάποιο απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ να λέει κάποια ακατάληπτα όπως: "Τι θα γινόταν αν είχαμε καθεστώς ΚΚΕ", αν "θα ανεχόταν η κυρία Παπαρήγα την ανυπακοή στο δόγμα νόμος και τάξη" και άλλα τέτοια ενδεικτικά στοιχεία αμορφωσιάς (είμαι σίγουρος, ότι οι ιστορικές γνώσεις του συγκεκριμένου κυρίου φθάνουν μέχρι το χάνι της Γραβιάς).
Ταυτόχρονα, ο τηλεθεατής βομβαρδίζεται με τα λογότυπα και τα σύμβολα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και προφανής στόχος είναι να κατασυκοφαντηθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και να εντυπωθεί στο συλλογικό ασυνείδητο ο Κομμουνισμός ως αρνητική έννοια. Βέβαια σε αυτόν τον κύριο, ο οποίος παριστάνει τον δημοσιογράφο, θα μπορούσαν να τεθούν πολλά ερωτήματα αναφορικά με την έννοια του "Νόμου" (κυρίως) και της "τάξης", αλλά αν δεν έχανε τα λόγια του, τότε σίγουρα θα αρνιόταν να απαντήσει. Με λίγα λόγια, ένα διαφημιστικό σποτ ραδιοφωνικής εκπομπής μετατράπηκε σε προπαγανδιστικό υποπροϊόν και σε γκρίζα πολιτική διαφήμιση σε βάρος ενός κόμματος.

Όταν, λοιπόν, η αμορφωσιά γίνεται ένα με την προπαγάνδα μακαρθικής έμπνευσης, τότε μπορεί να φανταστεί κανείς τους κινδύνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Στον ΣΚΑΙ φαίνεται ότι εμπνέονται πολύ από τον τρόπο που λειτούργησαν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του κράτους της Δεξιάς κατά τη μετεμφυλιακή περίοδο και παίζουν με τη φωτιά μιας κοινωνίας που βράζει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός εξάλλου από την ημέρα, που ένας φερόμενος και ως δημοσιογράφος, εξέφραζε την οργή του επειδή τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν εικόνες από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής, την οποία ο ίδιος στηρίζει με θέρμη. Σύμπτωση: Κι εκείνος, ο οποίος έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την ελίτ της τραπεζοκρατίας, εργάζεται στο ίδιο μιντιακό συγκρότημα. Όμως, είναι γνωστό: Αυτός ο τόπος εκτός από αγωνιστές και Μεγάλους Ανθρώπους, έχει γεννήσει Εφιάλτες και πολλά ανθρωπάρια, τα οποία θα καταλήξουν στους υπονόμους της ιστορίας.

Οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι, όταν της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας ηγούνται βλαχομπαρόκ κακέκτυπα του αγγλοσαξονισμού, τα οποία μιλώντας στα τηλεπαράθυρα ή από τις ραδιοφωνικές συχνότητες καταβάλλουν προσπάθειες να καταργήσουν το "ρ" από τις λέξεις τις οποίες προφέρουν, ώστε η προφορά τους να προσομοιάζει σε εκείνη της αγγλικής γλώσσας ή στα "αμερικάνικα". Για τέτοια κατάντια μπορεί να μιλά κανείς. Πρόκειται για πρόσωπα ξενόδουλα, τα οποία στους κύκλους που κινούνται αναδεικνύουν σε τίτλο τιμής την ιδιότητα του "δουλικού". Τα δουλικά είναι γνωστά για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην ελληνική ιστορία και για αυτόν τον λόγο ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην πέφτει στην παγίδα της προπαγάνδας, η οποία είναι μεν παλαιάς κοπής, αλλά μπορεί να βρει εύφορο έδαφος σε μια κοινωνία, η οποία αποσυντίθεται, λόγω της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής κρίσης, καθημερινά.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά τα αφήνουμε για τη συνέχεια. Εξάλλου θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Όμως, ανακαλύψαμε, στο youtube ένα καταπληκτικό video από το Jungle Report, το οποίο δίνει κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα: Γιατί τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ έχει καταλάβει αντικομμουνιστική υστερία και όχι μόνο;

Δείτε ακόμη το τηλεοπτικό σποτ- γκρίζα πολιτική διαφήμιση του ΣΚΑΪ 100.3
---
*

2 σχόλια:

  1. Καλά μας κάνουν οι κεφαλαιοκράτες γιατί την δική μας πανελλήνια δημόσια συχνότητα του 902tv την είχαμε στην υπηρεσία του τηλεμάρκετιγκ για κατσαρόλες και μπιντέδες! Και τις ειδήσεις στη φορμόλη μη κολίσουν οπορτουνίτιδα! Ν. Λινοτύπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ν. Λινοτύπης 1:13 - ... δες όμως την πραγματικότητα ... αν δεν έβαζαν τηλεμάρκετιγκ και κατσαρόλες θα είχαν κλείσει πριν από τρία χρόνια τουλάχιστον ... για το θέμα των ειδήσεων, είναι φυσιολογικό να "ντύνονται" με την πολιτική θέση που εκπροσωπεί και βγάζει προς τα έξω ο σταθμός ... εξάλλου "όργανο κόμματος" ήταν - και εύχομαι να είναι - ο 902 ... το αν "αρέσουν" ή όχι, θα το δείξει στο χειροκρότημα ...

      Διαγραφή