Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

... οι "εντός" και οι "εκτός" Ελευθεροτυπίας ...

*
Μπάμπης Πολυχρονιάδης
***
*

Όταν σε «απολύουν» οι συνάδελφοί σου…


Πληροφορήθηκα ότι εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει μία επιστολή «διαμαρτυρίας» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, την οποία υπογράφουν συνάδελφοι μας στην Ελευθεροτυπία, συμβασιούχοι της εταιρείας Τρίτη Όψη που «νοικιάζει» τον τίτλο της εφημερίδας. 

Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής της ΕΣΗΕΑ ν’ αναβάλλει τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου της «Ε» στο Μεικτό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, καθώς προέκυψε θέμα σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι: εργαζόμενοι στην «Ε» δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν υπογράψει αλλά και όσοι παραμένουν σε επίσχεση, χωρίς να έχουν καταγγείλει τις αορίστου χρόνου συμβάσεις τους με την ιδιοκτήτρια του τίτλου, δηλαδή την εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος. Επί του θέματος αναμένεται να γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ.

Μαθαίνω ότι οι συνάδελφοι στην επιστολή κάνουν λόγο για εμάς τους «επισχεσίες», αναφέροντας - εν ολίγοις - ότι δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας με το να μην συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας δηλαδή ότι μπορούν να γίνουν εκλογές μόνο με τους εκείνους. Μα πώς; Δικαίωμά μας είναι και το να ψηφίσουμε.

Με απλά λόγια, αντί οι συνάδελφοι να πιέσουν στην κατεύθυνση να δοθεί λίστα και με τα δικά μας ονόματα προκειμένου να συμμετέχουμε στις εκλογές, μας αντιμετωπίζουν και εκείνοι, όπως άλλωστε και ο νέος (συν)εκδότης της σα να είμαστε «εκτός εφημερίδας».

Συνάδελφοι, το γεγονός ότι υπογράψατε μία ολιγόμηνη σύμβαση με την «διαχειρίστρια» εταιρεία πιστεύετε ότι σας δίνει το δικαίωμα να μας πετάτε έξω από την εφημερίδα και μάλιστα ενώπιον του συνδικαλιστικού μας φορέα;

Και τέλος πάντων, αν δεν έχουν τα πράγματα έτσι όπως τα λέω, δώστε την επιστολή σας στη δημοσιότητα, προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η «ψυχή» της Ελευθεροτυπίας, δηλαδή οι εργαζόμενοί της.

Μπάμπης Πολυχρονιάδης 21-3-2013

Υ.Γ. Εγώ αυτό, λυπάμαι, αλλά το θεωρώ «πούλημα»…

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια: