Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 12/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

48ωρη απεργία και στη Γενική Γραμματεία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 15 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Οι Ενώσεις ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές όλων των συναδέλφων.

Επιπλέον, τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

***

Τηλεπωλήσεις

Σχόλιο

Το είδαμε κι αυτό. Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να πανηγυρίζει γιατί έκλεισε ένα site με πολιτικό περιεχόμενο, επειδή ακριβώς δεν συμφωνεί με τις απόψεις του και με την κριτική που ασκεί στο δημοκρατικό πολίτευμα. Και ο βουλευτής αυτός είναι ο τηλεοπτικός εκπρόσωπος της ΝΔ του κόμματος που άνοιξε το δρόμο στην κατάργηση του κρατικού ελέγχου στα ΜΜΕ, με τη δημιουργία του "Αθήνα 984".

Καλύτερα να κάνει τηλεπωλήσεις.

***

Παραίτηση Αλβέρτη από Alpha

Την παραίτηση του υπέβαλλε από τη θέση του CEO του Alpha ο Λαυρέντης Αλβέρτης

***

Οι ψηφιακές συχνότητες
στο μενού των εκλογών!
Μετά έξι μήνες από τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θυμήθηκε την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Η αναφορά του αρμόδιου υφυπουργού των ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου στην επιτροπή ΔΕΚΟ ότι τον Ιούνιο θα γίνει η προκήρυξη, επαναφέρει εκ των πραγμάτων την πολιτική διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών αδειών στο προσκήνιο.Η θολή αναφορά χωρίς καμία επεξήγηση για το αν θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για τις ψηφιακές συχνότητες, συνηγορεί στην εκτίμηση ότι οι ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες θα λειτουργήσουν για μια ακόμη φορά ως διαπραγματευτικό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο που έχει ήδη διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετόχους της Digea και την ΕΡΤ, το σχέδιο της τελικής ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση, ως τον Φεβρουάριο του 2014. Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν αναφέρθηκε στις απαραίτητες προϋποθέσεις για την χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων, τις οποίες βάζει ο ίδιος ο νόμος των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ούτε και σε πιθανό διεθνή διαγωνισμό για την εκχώρηση τους, κλείνοντας το μάτι στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που ζητάνε να τους χορηγηθούν χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα οι ψηφιακές συχνότητες.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου