Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

... προς κλείσιμο οι "Τεχνικές Εκδόσεις" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Κινδυνεύουν να κλείσουν οι «4 Τροχοί»

Το Δ.Σ συγκάλεσε Γενική Συνέλευση για τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας

Μετά από πολύωρη συζήτηση το Δ.Σ. των Τεχνικών Εκδόσεων αποφάσισε ομόφωνα ότι «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά».

Η γνωστοποίηση αφορά τα περιοδικά «4 Τροχοί» (που εκδόθηκαν το 1970), «Ηχος Εικόνα» (1973), «Πτήση & Διάστημα» (1979) και «ΑutoBild Hellas» (2007).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «το Δ.Σ συνεκάλεσε τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να λάβει θέση και να αποφασίσει για την κρίσιμη αυτή κατάσταση και θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας πράττοντας μόνο τα αναγκαία κατά νόμο για τη συντήρηση και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της εταιρείας μέχρι τότε».

Η εταιρεία - δημιούργημα του Κώστα Καββαθά - επλήγη και από τις εξελίξεις στον όμιλο Λυμπέρη που κατέχει το 33,33% των Τεχνικών Εκδόσεων.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς είχε συλληφθεί στο Κορωπί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 11.163.740,59 ευρώ.

Το δικαστήριο όμως τον αθώωσε αναγνωρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν δικής του ευθύνης.

«Αθωώθηκα. Με έπιασαν στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», είχε δηλώσει ο Κώστας Καββαθάς.
---
πηγή: Τα Νέα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου