Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

... η Ε.Φ.Ε. συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Διαδραστική Έκθεση Φωτορεπορτάζ
" Ή άλλη ανάγνωση "
στα πλαίσια της 36ης Έκθεσης Βιβλίου
.
Η Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας συμμετέχει στη Γιορτή Βιβλίου με μια διαδραστική έκθεση που θα συζητηθεί και μια εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00 - 22:00.

Ο φωτορεπόρτερ σε κάθε του «κλικ» καλείται να απομονώσει μια σκηνή από την πραγματικότητα και να αποδώσει μια αυτοτελή ιστορία στον αναγνώστη. Η φωτοειδησεογραφική εικόνα συνοδεύεται πάντα από μια λεζάντα. Στην έκθεση «Η άλλη ανάγνωση», το ένα στοιχείο της φωτογραφίας, η λεζάντα, απουσιάζει. O θεατής, λοιπόν, καλείται να συντάξει τη λεζάντα, έτσι ώστε να αποτυπώσει τη δική του ανάγνωση της φωτογραφίας. Σκοπός μας, άλλωστε, είναι να μετατρέψουμε τη σχέση της φωτοειδησεογραφικής εικόνας – αναγνώστη σε έναν ενεργό διάλογο. Η πρόκληση είναι το κατά πόσο ταυτίζονται το μήνυμα του δημιουργού με την ανάγνωση της εικόνας από τον κάθε θεατή; Σας προσκαλούμε να έρθετε, να δείτε την είδηση σε εικόνα και να γράψετε την δική σας δημοσιογραφική λεζάντα στο πλαίσιο των φωτογραφιών μας, κάνοντας πράξη αυτό που σημαίνει «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» για τον καθένα από εσάς. (Αίθουσα εκθέσεων, 24 Μαΐου - 9 Ιουνίου)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Πέμπτη 30 Μαΐου 20:00 - 22:00

«Το μήνυμα της Φωτογραφίας μέσα από τα μάτια του δημιουργού, του εικονιζόμενου και του αναγνώστη» Υπάρχει φωτογραφικός αναλφαβητισμός στην χώρα μας; Πόσο εύκολο είναι να είσαι επαγγελματίας φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα; Τί σημαίνει για έναν καλλιτέχνη η ίδια του η εικόνα; Ποιες είναι οι φωτογραφίες που τραβούν την προσοχή του αναγνώστη; Ποια είναι η σχέση του αγοραστικού κοινού με το εξώφυλλο ενός βιβλίου, αλλά και με την φωτογραφία του συγγραφέα του; Αυτά και άλλα θα συζητηθούν στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση.


Σημειώνουμε ότι η διαδραστική έκθεση φωτορεπορτάζ θα λειτουργεί σε όλη την διάρκεια της Γιορτής του Βιβλίου

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ.–10:00 μ.μ. Παρασκευή – Σάββατο 6:00 μ.μ.–10:30 μ.μ.
Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Οργάνωση:

Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών & Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου