Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

... "μαύρος καπνός" από την Ακαδημίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


"Μαύρος καπνός" βγήκε
από την οδό Ακαδημίας 20
στην πρώτη προσπάθεια...


Η πρόταση της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος" για άμεση συγκρότηση αναλογικού - αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση τη σειρά των ψήφων της κάθε παράταξης, απορρίφθηκε.

Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τα οποία για …λόγους αρχής στήριζαν και συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σε αναλογικά προεδρεία, σήμερα πρότειναν διάφορα ανεδαφικά και άσχετα σχήματα. Λόγου χάρη, ακούστηκε “η λύση”: να συνεργαστεί, με το ζόρι, η "Συσπείρωση" με την παράταξη των "Ενωμένων Δημοσιογράφων", ώστε μετά όλοι οι υπόλοιποι να πετροβολούν απ’ έξω την παρά φύση συγκυβέρνηση.

Κάποια μέλη φαντάζονταν κι άλλες μεταφυσικές “λύσεις”. Ωστόσο, όταν η ‘Συσπείρωση’ δήλωσε ότι “εφόσον εμφανιστεί κάποια άλλη λύση ‘αντιμνημονιακής’ πλειοψηφίας, η Συσπείρωση, ως η μεγαλύτερη δύναμη, θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου”, τα σχέδια επί χάρτου σταμάτησαν.

---
πηγή: Συσπείρωση
---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης": ... κάτι μας λέει ότι η συγκρότηση προεδρείου θα επηρεαστεί αρκετά και από τις φημολογούμενες απολύσεις και αναδιαρθρώσεις στον ΔΟΛ ... είθε να διαψευσθούμε ...
---

Δέστε σχετική ανάρτηση της "Ανασυγκρότησης" εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Άρχισε το σίριαλ των «άκαρπων συνεδριάσεων»
    Ποιοι οδηγούν την ΕΣΗΕΑ σε τεχνητό αδιέξοδο

    Φρούδες αποδειχτήκαν οι ελπίδες ότι τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα κατόρθωναν να συγκροτηθούν σε σώμα από την πρώτη τους συνεδρίαση, αναλογιζόμενα τις κρισιμότατες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
    Στη σημερινή συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε η Μαρία Αντωνιάδου, ως πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού – των Ενωμένων Δημοσιογράφων –, η συγκαλούσα και οι άλλοι δυο εκπρόσωποί μας, ο Μάκης Διόγος και ο Δημήτρης Κοτταρίδης, πρότειναν σύμφωνα με την εξαγγελία μας την επομένη των εκλογών, τη συγκρότηση αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με τη σειρά εκλογής των συνδυασμών.
    Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η Συσπείρωση, ενώ αντίθετα η πλευρά Σόμπολου και Τσαλαπάτη (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία και Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων), αρνήθηκε τη συμμετοχή σε αναλογικό, ζητώντας να σχηματίσουν προεδρείο οι δυο πρώτες παρατάξεις, που με τις 3+3 έδρες έχουν τη απόλυτη πλειοψηφία.
    Η Νανά Ντατουντάκη (Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι) πρότεινε τη συγκρότηση αντιμνημονιακού προεδρείου ενώ ο Π. Ράμμος (Δημοσιογραφική Συνεργασία - ΠΑΜΕ Τύπου του ΚΚΕ) δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα προεδρείο.
    Τελικώς φαίνεται πως η απλή και άδολη αναλογική, χρειάζεται και άδολους ανθρώπους να την υπηρετήσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ενωμένοι Δημοσιογράφοι - ... η άποψή μας είναι ότι η απλή αναλογική χρειάζεται πάνω απ' όλα ανεξάρτητους ανθρώπους ... ανεξαρτησία από εκδοτικά και άλλα συμφέροντα, στην περίπτωση της ΕΣΗΕΑ ειδικότερα ... η προηγούμενη διοίκηση μάλλον είχε ρεκόρ κυοφορίας ... να υποθέσουμε ότι το ρεκόρ αυτό θα καταρριφθεί τώρα; ... δεδομένα υπάρχουν - ΕΡΤ, αναταράξεις ΔΟΛ, Ταμεία κ.ά. ... αλήθεια, με ακέφαλη Ακαδημίας, τι μέλλον μπορεί να έχουν χιλιάδες κωπηλάτες στις εκδοτικές γαλέρες; ... Υ.Γ.: ... οι εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ αγγίζουν καίρια και τις άλλες ενώσεις στον Τύπο, σ' όλα τα επίπεδα ... το λέμε για να διαλύσουμε απορίες του τύπου "εσείς γιατί έχετε πρεμούρα" ... αν επιβιώσουμε, αυτό θα το πετύχουμε ΟΛΟΙ μαζί ... μην σας/μας διαφεύγει ...

      Διαγραφή