Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

... όταν ο Νίκος Α. γνώρισε τον Χάρη Ο. ...

*
Νίκος Αργύρης
***
*

Γνωριμία, στο δικαστήριο,
με τον κ. Οικονομόπουλο
της νέας «Ελευθεροτυπίας»
.

Χθες στο Δικαστήριο, στο Κορωπί, είδα για πρώτη φορά τον κύριο 27% της Χ.Κ.Τεγόπουλος.

Παρέα με τον «φίλο του» δημοσιογράφο (και εκπρόσωπο των εργαζομένων...) κ. Ορ. Σχοινά, προσπάθησαν να αντιστρέψουν, για μια ακόμη φορά, την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που λέει ότι 700 απλήρωτοι της Χ.Κ.Τ διεκδικούν ακόμη τα οφειλόμενα σε αυτούς και με ένδικα μέσα (όχι μόνο 24 που επισπεύδουν τον πλειστηριασμό κάποιων μηχανημάτων για τα οποία υπάρχουν αγοραστές).

Ίσως οι 170 που δουλεύουν στην Τρίτη Όψη Α.Ε. πληρωθούν με μετοχές (επίκειται μετοχοποίηση της Χ.Κ.Τ, σύμφωνα τον κ. Οικονομόπουλο), ίσως έχουν πειστεί ότι μόνο από τα κέρδη της Τρίτης Όψης Α.Ε. θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της λιμνάζουσας (διάβαζε "βάλτος") κατάστασης τα (ανύπαρκτα) κέρδη της Τρίτης Όψης Α.Ε. και σίγουρα δεν ανήκουν όλοι στην "Εφημερίδα των Συντακτών" - το «ανταγωνιστικό Μέσο» που εμποδίζει την Τρίτη Όψη Α.Ε. να 'χει κέρδη, σύμφωνα με τον κ. Χάρη.

Ο κ. Οικονομόπουλος έκανε αναφορά στο περίφημο σχέδιο εξυγίανσης της Χ.Κ.Τ και προέβλεψε ότι αυτό θα "τρέξει" σίγουρα, μέχρι τις αρχές του 2014 !!!

Ακόμη ανέφερε ότι τα «τρία δυνατά σημεία» της Χ.Κ.Τ είναι τα γραφεία της (κτίριο Μίνωος), ο τίτλος (Ελευθεροτυπία) και το πιεστήριο.

Όντως αυτά είναι, αλλά για να μην «πειραχτούν» μέχρι να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν από τους ίδιους, πρέπει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να καθόμαστε απαθείς και άπρακτοι; Από τα κτίρια σίγουρα θα πάρουμε ένα σοβαρό ποσό. Αν δεν θέλει να βγουν σε πλειστηριασμό, να σχεδιάσουν μαζί μας την πληρωμή μας και όχι την παράταση της οικονομικής μας εξαθλίωσης.

Από τον τίτλο όμως τι να περιμένουμε; Δεν απαξιώνεται μέρα με τη μέρα; Ποιος τρελός πιστεύει ότι η Τρίτη Όψη Α.Ε. θα έχει κέρδη με τις κυκλοφορίες που καταγράφει η νέα "Ελευθεροτυπία"; Μήπως με δανεικά - τα χρωστούμενά μας - δεν εκδόθηκε η «νέα Ε»;

Με ρώτησε, αν ξέρω άλλον που να βάζει δικά του χρήματα στην κυκλοφορία μιας εφημερίδας.

Ευτυχώς ξέρω άλλους 100, που ρίσκαραν στην έκδοση μιας «νέας εφημερίδας». Πουλάνε ή δεν πουλάνε στο αναγνωστικό κοινό σύμφωνα με ό,τι γράφουν. Το πρόβλημα του κ. Οικονομόπουλου και της Τρίτης Όψης Α.Ε. είναι ότι προσπαθούν να πείσουν αυτό το αναγνωστικό κοινό, πως η εφημερίδα που βγάζουν ταυτίζεται με την παλιά Ελευθεροτυπία. Ε, δεν τους βγαίνει κι αυτό αποτυπώνεται στο δελτίο κυκλοφορίας...

Παρουσίασαν τις μηχανές του εργοστασίου σαν κρίκους μιας αλυσίδας, που αν κοπεί, μειώνεται η αξία της. Γιατί τότε δεν πουλάνε οι ίδιοι όλο το εργοστάσιο, ώστε να ξεχρεώσουν κατά το ήμισυ (μπορεί και παραπάνω) τους μοναδικούς πιστωτές της Χ.Κ.Τ που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν, απολυμένοι και μη;

Οι μηχανές των περιοδικών δεν δούλευαν φασόν ξένες δουλειές; Αν δούλευαν μόνο για τα περιοδικά της εφημερίδας θα έμπαιναν μέσα με τα "τσαρούχια". Δεν του τα εξηγούν καλά οι οικονομικοί σύμβουλοί του φαίνεται, ή άλλα του λένε και άλλα λέει. Άλλο δεν θέλω να πουληθούν, οπότε δεν εισπράττω και άλλο δεν θέλω, αλλά θέλω και να εισπράξω (εξηγήσεις ζητήστε από τον κ. Ορ. Σχοινά, ο οποίος μάλιστα στράφηκε ενάντια στους συναδέλφους του - άλλοτε θέλοντας να πουληθούν τα μηχανήματα έστω στη μισή της αρχικής τιμής και άλλοτε όχι). Ξέχασαν ότι και τις προηγούμενες τιμές (έγινε δικαστήριο για ανακοπή του πλειστηριασμού, που έχασαν) τις θεωρούσαν εξευτελιστικές; Τώρα «η μισή τιμή» που θέλει ο κ. Σχοινάς είναι ικανοποιητική; Τελικά μόνο να μην πειραχτεί η Τρίτη Όψη Α.Ε. τους ενδιαφέρει και ας αποτελεί ανάχωμα, προς όφελος της Χ.Κ.Τ, στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων από τους εργαζόμενους (π.χ. Κατάσχεση εις χείρας τρίτων).

Παρεμπιπτόντως να πω ότι θεωρώ ως τον απόλυτο ξεπεσμό, για οποιονδήποτε εργαζόμενο, να εμφανίζεται στα δικαστήρια, στο πλευρό του εργοδότη και να τον υποστηρίζει στις οικονομικές και άλλες διαφορές του με συναδέλφους εργαζόμενους...

Καλώ, για μια ακόμη φορά, τους συναδέλφους μου (απλήρωτους της Χ.Κ.Τ) να δίνουν μαζικά το παρών στις δικαστικές αίθουσες.

Ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας. Πρέπει άμεσα να δώσουμε μια απάντηση στις μεθοδεύσεις τους, που να τους ταρακουνήσει. Δεν παραιτούμαστε, δεν ξεχνάμε, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

Νίκος Αργύρης (απλήρωτος, απολυμένος Χ.Κ.Τ.) 29/6/13
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου