Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

... εκλεκτικές συγγένειες με τον ΔΟΛ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Προεκλογικές ΔΟΛιοφθορές

.
Την εβδομάδα πριν τις εκλογές της ΕΤΗΠΤΑ μάθαμε ότι η διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη δεν επέτρεψε σε συνδικαλιστές - μέλη του Δ.Σ. να επισκεφθούν τους εργαζόμενους συναδέλφους στο χώρο εργασίας τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μοιράσουν εκλογικό υλικό του συνδυασμού τους για τις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΤΗΠΤΑ. Να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν ανήκαν στην απερχόμενη πλειοψηφία. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι, ότι άλλοι συνάδελφοι - της πλειοψηφίας αυτή τη φορά - μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος πρόεδρος, είχαν επισκεφθεί τον ίδιο χώρο δύο ή τρεις μέρες νωρίτερα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι και την επόμενη μέρα από την απαγόρευση εισόδου στους πρώτους, ο επί σειρά ετών πρόεδρος και υποψήφιος πάλι, μαζί με άλλο μέλος της πλειοψηφίας επισκέφθηκαν τους συναδέλφους στον ΔΟΛ ανεμπόδιστα. Να σημειωθεί εδώ, πως όσοι μπήκαν είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να μπουν και καλώς έπραξαν.

Το παράξενο στην όλη ιστορία είναι ότι δεν υπήρξε καμία ενέργεια διαμαρτυρίας ή αποδοκιμασίας προς τη διεύθυνση του ΔΟΛ, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της Ένωσης Τεχνικών Τύπου.

Προφανώς δεν πρόκειται για απλές συμπτώσεις, αλλά για κάτι ίσως πιο επικίνδυνο.

Αλλιώς γιατί η διεύθυνση του ΔΟΛ να επιτρέπει την είσοδο επιλεκτικά στους μεν συνδικαλιστές και όχι στους δε;

Έχουμε κατά συνέπεια δύο ενδεχόμενα: ή τα μέλη του προεδρείου της Επαγγελματικής Οργάνωσης δεν συνεννοούνται και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή αδιαφορούν επιμελώς για τη δίκαιη αντιμετώπιση των μελών του Δ.Σ. Οπότε θα πρέπει να βρουν μία λύση άμεσα, γιατί διαφορετικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν ή καλλιεργούν το πρόβλημα, με όσες ολέθριες εξελίξεις προοιωνίζονται αυτές οι τακτικές.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου