Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

... ΣτΕ - περιμένοντας την απόφαση ...

*
naftemporiki.gr
***
*


Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Απερρίφθη
το αίτημα του Δημοσίου για προθεσμία
.

Δύο ώρες διήρκεσε η συνακρόαση και των δύο πλευρών στον πρόεδρο του ΣΤΕ, ο οποίος καλείται να αποφασίσει επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για πάγωμα της γνωστής πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, βάσει της οποίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε λίγο θα γίνει γνωστό αν η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναμένεται απόψε ή αύριο Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Δημοσίου να δοθεί προθεσμία προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές

Οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν πως η έκδοση προσωρινής διαταγής δεν είναι αρμοδιότητα του προέδρου του ΣΤΕ αλλά Επιτροπής Αναστολών, ενώ επισήμαναν ότι από τη στιγμή που η εταιρεία «λύθηκε», δεν μπορεί να έχει αναδρομική εφαρμογή οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ.

Υποστήριξαν ακόμη πως η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον Νόμο δεν προβλέπεται νομικά και ουσιαστικά να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση στη χώρα.

«Δεν υπάρχει νόμος όπως είπαν, συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση που να την επιβάλλει. Και για αυτό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέο φορέα», φέρεται να είπαν.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξαν πως τίθεται θέμα συνταγματικότητας προσκομίζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καταστρατηγεί θέματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και εθνικής άμυνας της χώρας.

Επισήμαναν ακόμη τη ζημία που υφίσταται το ελληνικό Δημόσιο από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ ανέφεραν πως δεν έχουν συντελεστεί οι απολύσεις των εργαζομένων.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου