Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

... Χ.Κ.Τ. - επίσχεση - δικαστική απόφαση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Καραγεώργος κ.λπ. κατά Τεγόπουλος Α.Ε.


Αφού μελέτησε τη δικογραφία
σκέφτηκε σύμφωνα με το Νόμο

Με την υπό κρίση από 27-12-2012 (υπ' αριθμ. κατάθ. 1/2013) αγωγή, οι ενάγοντες ζητούν, για τους λόγους που εκθέτουν στο δικόγραφό τους, να υποχρεωθεί η εναγομένη Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε." να καταβάλει στον πρώτο εξ αυτών Δημήτριο Καραγεώργο το ποσό των (...)

(...)

(...) Εξάλλου, ο ισχυρισμός της εναγομένης ότι ο πρώτος ενάγων Δημήτριος Καραγεώργος δεν δικαιούται τους αξιούμενους μισθούς του επειδή άσκησε καταχρηστικά το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας του (άρθρ. 281 ΑΚ) πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος, δεδομένου ότι η εναγομένη δεν επικαλείται πραγματικά περιστατικά, τα οποία συνιστούν την εκ μέρους του κατάχρηση του δικαιώματος επίσχεσης και, κατ' επέκταση, την εκ μέρους του καταχρηστική άσκηση της υπό κρίση αγωγής. Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει η υπό κρίση αγωγή να γίνει εν μέρει δεκτή ως κατ' ουσία βάσιμη ως προς την πέμπτη ενάγουσα και εν όλω δεκτή ως κατ' ουσίαν βάσιμη ως προς τους υπόλοιπους ενάγοντες και η εναγομένη: Α) Να υποχρεωθεί να καταβάλει στον πρώτο ενάγοντα Δημήτριο Καραγεώργο το ανωτέρω ποσό των (...)

(...)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ κατ' αντιμωλίαν των διαδίκων.
ΔΕΧΕΤΑΙ την αγωγή εν μέρει ως προς την πέμπτη ενάγουσα και εν όλω ως προς τους λοιπούς ενάγοντες.
ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την εναγομένη να καταβάλει στον πρώτο ενάγοντα Δημήτριο Καραγεώργο το ποσό των (...)

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίασή του στο ακροατήριό του στην Αθήνα στις 29 Μαΐου 2013, χωρίς να είναι παρόντες οι διάδικοι ή ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους.

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου