Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

... όταν ο Σαμαράς στήριζε τον Κουρή ...

*
Εργαζόμενοι/Απολυμένοι
Metropolis
***
*


Όταν ο Αντώνης Σαμαράς
στήριζε τον Ανδρέα Κουρή

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένα μακροβούτι στο παρελθόν ανοίγει φωτεινές διόδους για το μέλλον. Ακόμη κι αν τα ευρήματα δεν προκαλούν απαραίτητα εκπλήξεις.

Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον Ιανουάριο του 2009. Ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από περίπου δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, αναλαμβάνει και πάλι κυβερνητικό αξίωμα, αυτή τη φορά ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και 2,5 χρόνια αργότερα γίνεται πρωθυπουργός της κυβέρνησης.
Δεν είχαν περάσει παρά τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και στις 6 Μαΐου του 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως υπουργός Πολιτισμού, κηρύσσει την έναρξη των εργασιών του 5ου μουσικού συνέδριου Αthens Μusic Forum που πραγματοποιείται στο κτίριο που στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της (τότε) αλυσίδας καταστημάτων Metropolis. Tη διοργάνωση του συνεδρίου, που ο τότε υπουργός Πολιτισμού τίμησε και πριμοδότησε με την παρουσία του, είχαν αναλάβει ο ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και μέτοχος σχεδόν κατά το ήμισυ, μέχρι εκείνη τη στιγμή, των καταστημάτων Metropolis Ανδρέας Μ. Κουρής και ο Πάνος Θεοφανέλλης, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας. Μέσα σε ένα φιλικό και οικείο για όλους περιβάλλον, όπου δεν έλειψαν οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που βρισκόταν στο συνέδριο και όπως αναφερόταν και σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο λέγοντας με νόημα: « Έχω έρθει γι’ αυτόν τον χαιρετισμό προετοιμασμένος, γιατί είναι δύσκολο να τα βάλεις με τον Ανδρέα Κουρή και τον Πάνο Θεοφανέλλη ταυτόχρονα». Και την έκλεισε δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για τα πρωτοποριακά θέματα του συνεδρίου και ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα Metropolis.
---
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου