Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

... όταν ο Χάρης βάζει τους κανόνες του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκληρή διαπραγμάτευση
στην εφημ. "Ελευθεροτυπία"

"Αν δεν διαταραχθεί η λειτουργία της εφημερίδας από τυχόν κινητοποιήσεις, θα καταβληθούν σταδιακά τα δεδουλευμένα, χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις για το μέλλον της επιχείρησης".

Αυτό διαμήνυσε σήμερα στο προσωπικό ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος.

Όπως είπε, αυτήν την Παρασκευή θα εξοφληθεί περίπου ο μισός μισθός του Απριλίου και ο άλλος μισός, αν η εφημερίδα συνεχίσει να εκδίδεται κανονικά, έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Λεπτομέρειες για την καταβολή του μισθού του Μαΐου θα δοθούν στη συνέχεια (;).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να αποχωρήσουν, με χρονικό ορίζοντα τις 10 Ιουνίου, θα εξοφληθούν στη χειρότερη περίπτωση έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν, η καταβολή των επόμενων μισθών δεν θα μπορεί να εξυπηρετείται έως και τον Σεπτέμβριο εκτός και αν στο μεταξύ εξευρεθεί επενδυτής ή μεταβιβαστεί η εταιρεία ή αυξηθεί η κυκλοφορία της εφημερίδας και ενισχυθούν τα διαφημιστικά έσοδα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, είναι σε εξέλιξη τεχνική και οικονομική μελέτη βιωσιμότητας για το μέλλον του εγχειρήματος.

Πληροφορίες θέλουν την ΕΣΗΕΑ να προσανατολίζεται σε καταγγελία προς την επιθεώρηση εργασίας και σε αίτημα συνάντησης με σκοπό την ενημέρωση από τον εκδότη.

Το πιθανότερο τη Δευτέρα θα διεξαχθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων, υπό την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
---
πηγή: TVXS
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου