Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

... φτωχοί, αλλά καλόπιστοι εργάτες στην "Εξπρές" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Από το 2008 στο 2013

Η "Εξπρές" της υπομονής
και η χαμένη καλοπιστία μας

2008


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΠΡΕΣ


... εκδότης "Εξπρές" ...
... πρόεδρος Δ.Σ. ΕΤΗΠΤΑ ...
Σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί αύριο Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου έως τις 8 το πρωί του Σαββάτου, 13 Δεκεμβρίου 2008.

Η κήρυξη της νέας αυτής απεργίας, (μετά την 24ωρη προειδοποιητική που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2008), αποτελεί απάντηση στην αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, που επιμένει να παρακρατεί και να μην καταβάλλει, τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων πάνω από 3 μήνες.

Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών όλων των συντακτών, την τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας καθώς και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ιδιοκτησίας προς τους εργαζόμενους.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***

2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΕΞΠΡΕΣ"

Συνάντηση των συντακτών της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009, στις 11 π.μ., με εισήγηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Προηγήθηκε επιστολή της εφημερίδας με την οποία ζητείται επανεξέταση της απόφασης για την κήρυξη της 48ωρης απεργίας. Στην επιστολή της εφημερίδας αναφέρεται ότι μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή ενός 15νθημέρου της μισθοδοσίας.

Ήδη η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ και η ΕΠΗΕΑ, λόγω της συνεχιζόμενης μη καταβολής των οφειλομένων καθώς και των αναδρομικών, έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***

2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες. Παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί μας εκεί, εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί για τελευταία φορά την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων, άλλως δηλώνει ρητά, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση και ικανοποίηση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία της εφημερίδας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***

2011

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας απέναντι στην παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς και στην μη καταβολή των οφειλομένων στους συνάδελφους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου 2011 ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

***

2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «express.gr», καθώς και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην προεκτύπωση και εκτύπωση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 26 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 27 Οκτωβρίου 2012 και από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 29 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 30 Οκτωβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας στην παρατεταμένη ασυνέπεια που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», μη καταβάλλοντας τις οφειλόμενες αποδοχές .
Οι Ενώσεις ζητούν:
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

***

2013


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

***

2014


---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου