Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

... η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου για τις διαδηλώσεις ...

*
Ομοσπονδία
Τύπου & Χάρτου
***
*


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
.

Η σύσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου την Τρίτη 4 Ιούνη 2013, με τη συμμετοχή Δ.Σ. Ομοσπονδιών, σωματείων, ενώσεων, στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου και ΜΜΕ ενέκρινε την παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η τρικομματική Κυβέρνηση μετά την βίαιη καταστολή και την επιστράτευση των εργαζομένων που αγωνίζονται, προχωράει ένα βήμα πιο πέρα. Επιχειρεί να βάλει στο γύψο το εργατικό κίνημα. Επιχειρεί να απαγορεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή τους.

Η δικαιολογία ότι δεν κινείται η αγορά λόγω των διαδηλώσεων είναι τουλάχιστον προκλητικά αστεία. Ας μας απαντήσουν λοιπόν: Γιατί δεν κινείται η αγορά εκτός κέντρου όπου δεν υπάρχουν διαδηλώσεις; Γιατί κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακόμα και μεγάλες, τα μικρομάγαζα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς;
Σε τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ευθύνονται οι αγώνες των εργαζομένων. Αυτός που τα κλείνει είναι η κρίση, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του κέρδους που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, με πρώτη την εργατική δύναμη. Είναι η πολιτική της Κυβέρνησης που «τσεκουρώνει» εργατικά δικαιώματα μισθούς και συντάξεις για να σώσει τα κέρδη του κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα δίνει προκλητικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, στο λαό.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» δεν πιάνει στο εργατικό κίνημα. Θα απειθαρχήσουμε και θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, για το δίκιο της τάξης μας μέχρι να το επιβάλλουμε.


Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, Σωματείων και Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, Χάρτου και ΜΜΕ.

Η Διοίκηση της
Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου