Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

... η Ελευθεροτυπία "παίζει παράταση" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η απεργία

μετά την καταβολή του 40% του μισθού του Απριλίου


Γιατί η "Ελευθεροτυπία"
βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο;

Άρχισαν οι αποχωρήσεις
.
              

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Ελευθεροτυπία. Λίγους μόλις μήνες μετά την επανέκδοσή της, σημειώνεται μια μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των πληρωμών και πλέον οι εργαζόμενοι συζητάνε το ενδεχόμενο να απεργήσουν. Όπως έγινε γνωστό ο μέτοχος της ΧΚ Τεγόπουλος Χάρης Οικονομόπουλος είπε στους συντάκτες ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», έριξε την ευθύνη για τις αρχικές εκτιμήσεις κυκλοφορίας στη διεύθυνση της εφημερίδας και ζήτησε να φύγουν όσοι θέλουν. Με μια λεπτομέρεια. Όλοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, οπότε δύσκολο να φύγει κάποιος αν δεν βλέπει προοπτική να πάρει τα δεδουλευμένα.

Οι λόγοι, όμως, που η Ελευθεροτυπία έφτασε σε ένα ακόμα οικονομικό αδιέξοδο δεν έχουν να κάνουν μόνο με την υπερεκτίμηση προοπτικών και προσώπων. Η εφημερίδα λειτουργεί με οργανωτικά προβλήματα που οφείλονται, κυρίως, στην προβληματική διαχείριση του προσωπικού. Κάποιος παλιός συντάκτης έλεγε ότι «η εφημερίδα λειτουργεί με 150-200 άτομα αλλά όλοι δουλεύουν λες και υπάρχουν οι παλιοί 820».

Τα κενά είναι εμφανή. Οι δημοσιογράφοι στέλνουν με κλητήρες τα printout σε διευθυντικά στελέχη επειδή αυτά δεν έχουν εξοικείωση με τους υπολογιστές.

Σύγχυση παρατηρείται και με την πολιτική γραμμή, κάτι που φάνηκε και με το πρόσφατο γκάλοπ για τη χούντα.

Από την άλλη πλευρά προφανής είναι η κόντρα του Χάρη Οικονομόπουλου με τον διευθυντή Βαγγέλη Παναγόπουλο, η οποία «επισημοποιήθηκε» με την πρόταση στον Γιάννη Ντάσκα αλλά και τις φημολογούμενες επαφές με τον Σεραφείμ Φυντανίδη.

Οι εργαζόμενοι θα περιμένουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή για να δούνε αν θα υλοποιηθεί η υπόσχεση Οικονομόπουλου για καταβολή του οφειλόμενου μισθού Απριλίου (το 40% δόθηκε χθες) . Εάν δεν τηρηθεί η υπόσχεση, η απεργία είναι προ των πυλών.

---
πηγή:kamarinia.gr
---
*
Εφυγαν Ζαχαριάδης - Νικολακόπουλος
Γιώργος Συρίγος - Ανδρέας Παναγόπουλος

Άνοιξαν την πόρτα της Μίνωος...


Αρχισαν οι αποχωρήσεις από την Ελευθεροτυπία. Από την εφημερίδα της Μίνωος μεταξύ άλλων αποχώρησαν ο Νίκος Ζαχαριάδης (ψάχνει αλλού το Κάρμα του), Γιώργος Συρίγος, Ανδρέας Παναγόπουλος και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκ των αρχισυντακτών της εφημερίδας.

Στην Ελευθεροτυπία το κλίμα είναι πολύ βαρύ με κάποιους εκ των εργαζόμενων να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιλογές της διοίκησης.

Την ερχόμενη Δευτέρα - εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζόμενων, παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου θα συζητηθεί το «πλάνο επιβίωσης» που έχει καταστρώσει ο πολυμήχανος εκδότης της Ελευθεροτυπίας...
---
πηγή: zoornalistas
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου